Skal du kjøpe ny kasserolle? Da vil jeg anbefale å sjekke ut denne topplisten. Det finnes utrolig mange ulike typer kasseroller og gryter på markedet, og det er STOR forskjell på dem.
Hvilken bunntykkelse og hvilket materiale og belegg du trenger på kasserollen din, kommer helt an på hva du skal bruke den til. Skal du koke grønnsaker, er en billig kasserolle i aluminium helt fint. Skal du koke grøt? Da trenger du noe mer tykkbunnet. Det kan dermed være lurt å investere i et par mer robuste og allsidige kasseroller som kan brukes til det meste.
En ting å tenke på, er at du ikke vil ha en kasserolle med non-stick-belegg som inneholder PFAS (per- og poly-fluor-alkyl-stoffer) til å koke saus, grøt, eller andre ting som må røres rundt i for å unngå at det setter seg i bunnen. Når det dannes riper i dette belegget vil du dermed kunne ende opp med rester av disse stoffene i maten din. Til slikt bruk, vil derfor en gryte i stål eller støpejern være et bedre alternativ.
I denne topplisten har jeg funnet fram de beste kasserollene i ulike prisklasser, slik at du enklere kan finne det beste produktet for ditt bruksområde og budsjett. Listen er i ingen spesiell rekkefølge - alle disse er gode alternativer!