De beste gassgrillerne – ekspertens toppliste
«Det er ikke ordentlig grilling!» De negative stemmene om gassgriller er ofte mange, men dem som vet noe om dette, vet også at med den rette teknikken og litt røykflis kan ikke engang ekspertene merke noen forskjell. Vor ekspert Robin gir her sine beste tips.
Gassgrillen – elsket og hatet. «Det er ikke ordentlig grilling!» «Det har ikke grillsmak!» De negative stemmene er ofte mange, men dem som vet noe om dette, vet også at med den rette teknikken og litt røykflis kan ikke engang ekspertene merke noen forskjell. Jepp, det har vært gjort blindtester.
Personlig elsker jeg gassgriller like mye som kullgriller. Begge kan føre til det samme målet, men den ene kommer i mål litt raskere enn den andre. Noen ganger er det deilig å bare kunne trykke på en knapp og få grillen opp i 250 °C på noen minutter. Her er favorittene mine!
Robin Brun, ekspert på griller
Jeg er en grill- og hamburgernørd av høyeste rang! Tidligere arbeidet jeg med kurser innen grilling og røyking samt produktdemonstrasjoner av griller og har hatt en forkjærlighet for «smashburgere» i mange år. Jeg røyker og griller både «direkte» og «indirekte» – og jeg kaldrøyker. Kullgrill og «Low n Slow»-grilling er noe jeg brenner litt for, men jeg bruker alle metoder, også gass. Jeg konkurrerer i det svenske «Hamburger SM» og i 2020 kom jeg på andreplass i Peoples Choice! På et tidspunkt eide jeg hele 12 griller. Jeg har nå redusert flåten, men til gjengjeld fått meg en større grillflate :-)
1. Napoleon PRO665-3 incl. rotisserie
Markedets stiligste gassgrill! Napoleon PRO 665 har alt du trenger pluss litt til.
Grillen kommer med fem brennere i bunnen. I tillegg har den en stor infrabrenner på innsiden i toppen for det roterende spydet. Det finnes også en røkeboks innebygd, som du kan dra enkelt ut og fylle på med røykflis for å få riktig røyket smak på råvarene.
Det ene sidebordet har en innebygd brenner med frese-sone. Den blir utrolig varm og passer til å brenne raskt yttersiden av kjøttet eller frese noe godt tilbehør. På det andre sidebordet er en innebygd bolle og skjærebrett.
Alle knottene på denne gigantiske grillen er har blå LED-belysning. Belysningen finnes også utenpå grillen, bak Napoleon-logoen og på innsiden av skapet. Når vi nå snakker om skapet, har jeg nevnt at det finnes en opptrekker montert med oppsamlingskar?
I tillegg til alle de stilige funksjonene, så er dette en solid grill som vil levere de resultatene du drømmer om. For deg som trenger det beste!
👍 Ekstra alt, premium
👎 Dyr
2. Broil King Baron 520
Broil King Baron 520 kommer med en generøs grillflate på 88 x 44 cm, med fem kraftige, såkalte «dual tube»-brennere.
Denne grillen savner det lille ekstra som grillen på førsteplass kan tilby. Men det er en stor og solid gassgrill som har alt det viktigste. El-roterende spyd og annet tilbehør kan kjøpes for dem som ønsker det. Men da bør man kanskje ta en titt på storebror 590 i stedet for.
Det som gjør Broil King litt spesiell, er deres kraftige grillrister som veier hele 12,5 kg! Denne grillristen har skarpe kanter på den ene siden, som gir fine grillmerker uten å ha for mye kontakt med råvarene. Den andre siden har en renne som fanger opp saft fra kjøtt, fisk eller grønnsaker, hvor det så fordamper fra.
Modellen har også en praktisk oppvarmingsrist helt øverst.
Baron 520 er for deg som vil ha en solid og god gassgrill uten masse tull og tøys.
👍 Stor grilloverflate, god rist
👎 Mangler sideplate
3. Weber Genesis II E-310 GBS
Weber Genesis E310 GBS har tre kraftige brennere og en grillflate på 68 x 48 cm i porselen-emaljert stål.
Denne grillen har såkalte «GBS-rist», hvor GBS står for «Gourmet BBQ System». Det betyr at det i midten av risten finnes en rund del som kan løftes opp. Du kan så erstatte denne delen med et valgfritt GBS-tilbehør, f.eks. wokpanne, støpejernsgryte, stekeplate eller til og med et vaffeljern! På den måten kan man lage akkurat det man ønsker på grillen og det er jo en fordel, ikke sant?
Det finnes dessuten en tuckaway-varmehylle for å holde maten varm. Roterende el-spyd kan kjøpes som tilbehør. Jeg savner et skap under grillen som kan stenges, men det er bare en detalj.
Grillen er kompatibel med iGrill3, som er et termometer som kan festes på iGrill-holderen. Så kan du enkelt se temperaturen på kjøttet på telefonen. Hvem har ikke drømt om å koble biffen til Bluetooth? :D
Dette er mye grill for pengene!
👍 Gourmet BBQ System, iGrill
👎 Mangler skap
Robin anbefaler
4. Weber Q 1200
Weber Q1200 er en hyggelig og portabel campinggrill som går på gass. Enten med en litt mindre gassbeholder, som for et campingkjøkken, eller med en adapter direkte til den store gassbeholderen i campingvognen.
Til tross for sin lille størrelse og lave pris, leverer denne grillen riktig god varme. Grillflaten er på 43 x 32 cm og det finnes massevis av artig tilbehør, f.eks. roterende el-spyd, belysning i håndtaket, stekeplate og en røkeboks.
Det finnes også tilbehør som man kan legge på grillristen for å skjerme av og oppnå indirekte varme. Vips, så er hele grillen en røykovn! Termometer finnes i lokket, akkurat som på de større og dyrere grillene.
Passer perfekt for deg som gjerne vil ta med seg gassgrillen på tur.
👍 Klarer all grilling, portabel
👎 Begrenset grillflate
Les mer
De beste kullgrillene
En kullgrill er kanskje det vi mest forbinder med grilling – det å tenne grillen etter en lang, deilig sommerdag er vel noe vi alle har opplevd. Vor ekspert Robin gir her sine beste tips på kullgriller. «Grillene jeg har tatt med på listen er alle gode produkter og egentlig er de alle vinnere innen sine egne, respektive bruksområder.»
De beste pizzaovnene
Den tiden er forbi, da du måtte nøye deg med en myk og kjedelig bunn og halvsmeltet mozzarella. Pizzaovner gir høye temperaturer og en ekstra varm ytterside som gir en riktig god og sprø pizzabunn. Heng med, så skal du få de beste alternativene!
Det ultimate utekjøkkenet – tingene du trenger
Mange av oss som liker å grille, drømmer om å bygge et utekjøkken. Her kommer derfor en liste med det tilbehøret du trenger for å komme i gang!