08. mars 2018

Flaggskiptelefonene som slippes i 2018

Planlegger du å kjøpe ny mobiltelefon, men er usikker på hvilken du skal velge og når de nye modellene slippes? Her gir vi deg gode tips som kan gjøre det enklere for deg å velge.

Sony / Xperia XZ2 Compact

Telefonene som lanseres i februar er alle bekreftet og ble presentert på Mobile World Congress. De kan kjøpes nå eller i nær fremtid. Modellene som nevnes fra mars og fremover er stort sett ubekreftede telefoner som det går rykter om at skal komme i løpet av året. Det finnes med andre ord ingen offisiell informasjon, og både navn og spesifikasjoner kan bli endret.

Februar

LG: V30S ThinkQ og V30S ThinkQ Plus følger fjorårets V30 og V30 Plus. De nye telefonene har mer RAM-minne, bedre kameraer, AI-funksjonalitet og større lagringsplass sammenlignet med forgjengerne. LG V30S-serien lanseres samtidig som Samsung Galaxy S9 og blir en tøff konkurrent i den høyere prisklassen.

HMD Global: Flaggskiptelefonene Nokia 8 Sirocco, mellomklassetelefonene Nokia 7 Plus og Nokia 6, samt den enklere modellen Nokia 1, ble vist under Mobile World Congress. HMD Global presenterte også en knallgul 8110 som mange har gitt kallenavnet “banantelefonen” på grunn av fargen og formen.

Samsung: Galaxy S9 og Galaxy S9 Plus ble presentert 25. februar. Begge telefonene har siste generasjons prosessorer Infinity Display-skjermer og oppgraderte kameraer. Galaxy S9 og Galaxy S9 Plus har også et nytt fargevalg med lilla design. Telefonene kan kjøpes i butikk fra 16. mars.

Sony: Xperia XZ2 og Xperia XZ2 Compact ble presentert under Mobile World Congress. De har samme komponenter på innsiden, men skiller seg fra hverandre i skjermstørrelse og batterikapasitet. Xperia XZ2 har en 5,7 tommers skjerm, mens Xperia XZ2 Compact har en på kun 5 tommer. Begge telefonene slippes i april. 

Asus: ZenFone 5 og ZenFone 5Z har begge en stor 6,2 tommers skjerm, kamera bak med 12 megapiksler og kamera foran med 8 megapiksler. Med tanke på ytelse, skiller de seg fra hverandre. ZenPhone 5Z har en raskere prosessor samt mer RAM-minne og større lagringsplass.

Mars

Apple: iPhone SE 2 skal erstatte den i dag to år gamle iPhone SE. Den nåværende telefonen ble populær hos iPhone-brukere, fordi den er mindre enn de vanlige iPhone-modellene. iPhone SE fikk en mindre oppgradering i 2017, men trenger en større oppgradering for å henge med på markedet i dag. Vi har hørt rykter om en noe større skjerm, rundere design og ansiktsgjenkjennelse.

Huawei: P20-serien er bekreftet av Huawei og vises 27. mars. Dersom Huawei følger sine tidligere lanseringer, får vi se en billigere P20 Lite-variant, normalmodellen P20 og en dyrere P20 Plus-modell. Tynnere skjermkanter, to kameraer på baksiden og stereohøyttalere er noen av detaljene vi har hørt om i forbindelse med Huawei P20.

Mai

HTC U12 kan bli en reell oppgradering sammenligning med U11 som ble sluppet i 2017. Større skjerm, oppgradert prosessor og dobbelt kamera bak. Modellen skal også benytte Edge Sense med trykkfølsomme kanter som ble introdusert med U11. Per i dag finnes det lite informasjon om HTC U12, og det gjenstår å se hvilke planer HTC har med sin nye flaggskiptelefon.

Juni

Lenovo: Moto Z3 og Z3 Play skal slippes i løpet av sommeren med 6 tommers skjermer, tynne skjermkanter og støtte for nye Moto Mod. Ellers vet vi svært lite om de nye telefonene. Det kommer også en litt sprekere modell i samme serie, kalt Moto Z3 Force, i løpet av juli. 

OnePlus: Det er bekreftet at OnePlus 6 slippes i løpet av årets andre kvartal. Ellers har ikke produsenten avslørt ytterligere informasjon, bortsett fra at telefonen benytter den nye Snapdragon 845-prosessoren. Det forventes imidlertid at OnePlus 6 får bedre ansiktsgjenkjennelse, kantløs skjerm og 3D-kamera.

LG: G7 kan bli mobiltelefonen som på alvor tar opp kampen med Samsung, Sony og Huawei i den høyere prisklassen. Det forventes at telefonen har større skjerm med ny skjermteknikk, siste generasjons prosessor, doble kameraer med 16 megapiksler og AI-funksjoner.

Juli

Lenovo: Moto Z3 Force er premiumvarianten av ove nevnte Moto Z3 og Z3 Play. En eksklusiv mobiltelefon i Moto Z3-serien med noe bedre spesifikasjoner enn sine mindre søsken og antakeligvis til en betraktelig høyere pris. Fortsatt er det ikke sluppet ytterligere informasjon om Moto Z3 Force, men vi håper selvfølgelig på en spennende telefon.

August

HMD Global: Nokia 10, eller Nokia 8 Pro som telefonen etter ryktene også skal hete, kan bli den dyreste mobiltelefonen fra HMD Global i 2018. Rapporter har pekt ut denne telefonen som en kameratelefon i øverste klasse med et unikt, roterende kamerasystem på baksiden. Men det er dessverre også alt vi vet om den.

Samsung: Galaxy Note 9 er flaggskiptelefonen fra Samsung med det siste innen teknikk og ytelse og ikke minst den høyeste prisen. Per i dag vet vi prinsippet ingenting om denne telefonen, men historisk sett byr Galaxy Note-serien på det aller beste av det produsenten kan tilby. Med tanke på at Galaxy S9 og Galaxy S9 Plus ble rekorddyre, forventer vi at også Galaxy Note 9 kommer til å sette ny prisrekord når den slippes.

September

Apple: iPhone 9, iPhone 9 Plus og iPhone X Plus er årets store lanseringer fra Apple. Etter lanseringen av iPhone X i 2017 med kantløs skjerm og en smal spalte med kamera øverst, tror analytikerne at iPhone 9 og iPhone 9 Plus får lignende design. iPhone X Plus kan dermed bli den største telefonen noen gang fra Apple med en 6,5 tommers skjerm. Bortsett fra det er det bare gjetninger om hvordan telefonen kommer til å bli.

LG: V40 er den store etterfølgeren til V30. Med den følger større designendringer og kraftigere ytelse enn det som de tidligere modellene V30S ThinkQ og V30S ThinkQ Plus kan tilby. LG har tidligere bekreftet at de ikke kommer til å slippe nye modeller hvert år bare fordi konkurrentene gjør det. Det er imidlertid visse indikasjoner som tyder på at V40 er under utvikling, så muligens kommer denne tungvekteren på markedet allerede i år. 

Razer: Det forventes av Phone 2 blir en skikkelig monstertelefon. Fjorårets Razer Phone er allerede utrolig rask, og med markedsføring mot spillentusiaster, venter vi oss en skikkelig kraftpakke av en telefon i år. Designmessig skal Phone 2 ligne eksisterende Phone, men kameraene oppgraderes for å sikre bedre bildekvalitet.

Oktober

Google: Pixel 3 og Pixel 3 XL er visningstelefoner for kommende Android 9.0. De tidligere Pixel-modellene ble vist 4. oktober 2017 respektivt i 2016. Derfor er det sannsynlig at Pixel 3 og Pixel 3 XL blir offisielle 4. oktober i år. Pixel-serien gir Google en mulighet til å demonstrere alle fordelene med nye Android-versjoner, så vi forventer den nyeste og mest spennende teknikken.

November

Huawei: Mate 11 er flaggskiptelefonen fra Huawei i år. De tidligere modellene i Mate-serien ble alle lansert i november, og derfor forventer vi at det også blir tilfelle for Mate 11. Ny design, raskere prosessor, tynnere skjermkanter og bedre kamera er bare noen av de sakene vi håper på i den nye telefonen. Vi tror også at det blir et større fokus på AI.


Daniel Haaf