Samsung QE65Q9FN

 Legg i liste  Sammenlign
Sammenlign priser på alle Samsung TV (258)
Detaljert informasjon Vis i full tekst Produktets karakter (8.52)
 •  
  Klikk på en stjerne for å sette din omtale
Du må være innlogget for å skrive omtale

 • Utmerket
  7 mån siden
  Dette er et svært godt produkt.

  For det første er den godt pakket og er en fryd å henge opp. Vi benyttet Samsung sitt veggoppheng og resultatet ble strøkent. TV'en henger svært nær vegg og gir et minimalistisk uttrykk.

  Helt til du slår den på.

  Da gjør den virkelig MAX ut av seg og på beste måte. Gnistrende farger, masse lys, lite refleksjoner og en fjernkontroll som er utrolig enkel å bruke samt har så få knapper at du lurer på om noen mangler.

  Den eksterne koblingsboksen som også inkluderer strøm er glimrende, men blir svært varm og trenger plass/ventilasjon. Savner mulighet til passthrough av audio via optisk, men det er det eneste.

  I bruk leverera TV'en hver gang. Den krangler litt med ulikt utstyr via ARC, men det er ikke noe en restart ikke kan fikse.

  Når det gjelder lyd leverer den så god lyd at man nesten ikke tror at det er mulig fra en så tynn skjerm.

  Når det gjelder bildet er det virkelig noe man må oppleve. Lokal dimming er suveren, gaming mode gir deg så rask respons du trenger og ønsker du å benytte TV'en som bildeskjerm er den glimrende til det også med et rolig bilde som ikke distraherer.

  Til sist vil jeg si at dette alt i alt er den beste TV'en jeg har sett. På alle måter. Den er ikke perfekt, men den er så nær man kommer. Når det er sagt er den også kostbar, så man må vurdere om man har behov for all funksjonalitet som produktet tilbyr. Er bildet det viktigste for deg kommer man ikke unna denne modellen.
 • Perfekt
  9 mån siden
  Jeg har testet min Samsung QE65Q9FN i noen uker og er kjempefornøyd, dette er en TV som er fantastisk til både spill og filmer. Liker One Connect som har en nesten usynlig kabel til TV'en, blir som et kunstverk med Ambient mode på veggen når den ikke er i bruk.Fantastisk lyd, selv om man ikke bruker lydplanke. Oppsettet var enkelt og greit, plugget i kabler til One Connect boksen og TV'en fant alt fra Apple TV til lydplanke etc. Dette er en TV jeg virkelig anbefaler å kjøpe.
 • Utmerket
  9 mån siden
  Jeg har nå brukt min Samsung Q9F i noen uker og er veldig imponert over bildekvaliteten. Spesielt er sortnivået spesielt bra og fordi den også er så lyssterk fungerer det like fint å se på TV midt på dagen i sollyset og på kvelden. Fjernkontrollen fungerer utmerket og både oppsett og tilkobling er veldig enkelt. Vi har hengt TVen på veggen og pga at TVen kobles til One Connect boksen med 1 tynn kabel slapp vi all jobben med å skjule kabler osv, stort pluss. Q9Fen har også en veldig stilig funksjon der Spotify spilles direkte på TVen med fin grafikk. Jeg har opplevd et minus med TVen og det er at den ikke klarer å registrere/oppdage mitt HIFI anlegg som er koblet til med optisk kabel. Det resulterer i at jeg må bytte lydutgang i innstillinger fra TV til Optisk hver gang jeg slår på TVen. Forhåpentligvis kommer det støtte for dette i en senere oppdatering! Q9Fen koster en del men kan absolutt anbefales til alle som er glad i å se på TV eller spille!
 • Utmerket
  9 mån siden
  Nydelig tv, ypperlig sortnivå kan utfordre OLED tver, overraskende god lyd, og håndterer sport, film og tv! Tekniske spesifikasjoner står ikke tilbake for noen. Tven er rask og Tizen operativsystemet virker over alt forventning. Oppsettet er enkelt og tven er kjapp oppe og gå. Pluss for One-Connectkabelen som gjør at tven får et penere og ryddigere utseende på veggen.

  One connectboksen burde vært hakke mindre og fjernkontrollen fungerer dårlig som universalkontroller utover tv og dekoder. Spesielt surroundreceiver med forskjellige tilkoblinger er den ubrukelig til. Skjerminnstillinger bør justeres for å rettferdiggjøre tven.

  Ypperlig kjøp av en tv, men fjernkontrollen trekker ned en stjerne.
 • Utmerket
  10 mån siden
  Vurderte LG Oled, men gikk for toppmodellen til Samsung da de virkelig måtte reise kjerringa etter fjorårets QLED-fadese. Her har Samsung endelig fått det til og selv om det er et par %-poeng på sortnivå skal du ha uvanlig godt kildemateriale og være uvanlig kritisk for å se forskjell. Så da var det TV-ens tekniske spesifikasjoner og alle muligheter som ble avgjørende for mitt valg. Dette er en ujålete underholdningsmaskin av de sjeldne. Nydelig industridesign med tynn ramme og unikt veggfeste som sikrer at skjermen henger tett på vegg. Nøytral når en er i bruk og kun med en liten, anonym Samsung-logo nederst på skjermen. Markedets beste antirefleks, responsiv og med en fantastisk one-Connect Box med kun en transparent fiberkabel til skjermen som gjør at alt av enheter kan skjules. Supernice design på fjernkontroll med Bluetooth. Eneste trekk er at det kun er 4 HDMI-tilkoblinger. Skulle gjerne hatt et par ekstra.
  Gjenstår å teste 4K-innhold, men den skalerer nydelig fra 1080P.
  TV-en er ikke like tynn som en OLED, men dette har også resultert i at Samsung har hatt større spillerom for integrerte høyttalere. Lyden er rett og slett imponerende til å være integrerte, riktignok kan det ikke sammenlignes med en god lydplanke, men for mitt vedkommende holder dette helt fint. Og vil jeg ha super lyd kobler jeg til BT-headset.
 • Utmerket
  10 mån siden
  Fantastisk tv med fantastisk sortnivå og filmer i 4K og HDR er en nytelse å se på. Tv kjente igjen alle tilkoblede enheter og fjernkontroll ble programmert til å støtte alle enhetene. Lyden er ikke så verst, men med en tilkoblet Samsung Cinematic K9 lydplanke ble det en perfekt lydopplevelse fra filmene.

  I smart tv delen savner jeg støtte for Atmos/TrueHD lyd ut fra TVArcHDMI utgangen fra Apper som Netflix og Plex men jeg håper det kommer en oppdatering som fikser dette.

  Savner også flere HDMI innganger i OneConnect boksen som forøvrig gjorde tilkoblingen av enheter til en lek, du slipper å knote bak tv som henger på veggen da denne boksen står i tv hyllen.
 • Perfekt
  10 mån siden
  Oppdatert : 10 mån siden
  Fantastisk bra tv 😀Beste tv jeg har hatt. Valget var mellom oled og qled fra Samsung. Angrer ikke et sekund.Utrolig brukervennlig,lett å sette opp.Bilde er det beste jeg har sett.Brukes til tv,film og spill.Denne tvn må oppleves.Anbefales på det sterkeste 😀
 • Perfekt
  10 mån siden
  Oppdatert : 10 mån siden
  Eksepsjonelt bra TV! Fantastisk bilde - og lyden er overraskende bra.
 • Omtaler fra andre land

  Sortert etter dato

 • Utmerket
  1 måned siden
  Mycket nöjd med denna Tv:n, skärmen är helt makalös. Det finns inget att klaga på, förutom det höga priset kanske, men så köpte jag den precis när den kom ut med.

  Har haft den på hela dagarna, ibland med samma bild på i timmar, inte ens en tillstymmelse till inbränning eller andra problem. Dessutom är den så ljusstark att bilden fungerar perfekt i ett ljust rum.

  Den är snabb i menyerna, svärtan och färgerna stabila. Kan verkligen varmt rekommendera denna TV!
 • Veldig bra
  2 mån siden
  TV:n är i det högre prissegmentet. Vad får man då för det?
  Bilden är fenomenal. Grymma färger, svärta och bra ljusstyrka som lämpar sig extra bra i ljusa rum med mycket ljusinsläpp.
  Dosan är smidig och stilren. Enkelt gränssnitt att navigera i. Finns netflix, youtube, spotify och svt-play bla som funkar klockrent. Airplay2 kommer komma till den, vilket gör att media kan strömmas från mac eller iphone.
  Tycker tvn är förvånansvärt tjock med tanke på att all elektronik är separerat till en extern enhet. The invisible cable förenar denna enheten med TV:n och gör att man kan gömma undan all tillkopplad elektronik lite enklare. Tänk bara på att om man ska ha en soundbar under TV:n så krävs som regel ändå en ström- samt signalkabel till den, vilket försör visionen lite. Ljudet är för övrigt som på de flesta tunna tv-apparater lite i vekaste laget.
 • Veldig bra
  3 mån siden
  Oppdatert : 3 mån siden
  Haft tvn i 5 dagar så fortfarande en del test som behöver göras, bland annat med rörelseinställningarna för att få det perfekt.

  Jag är sjukt nöjd med den, funderade som många andra mellan OLED och QLED men blev tillslut denna, bland annat för sin 10års inbränningsgaranti som Samsung har. Denna modell skall som det är nu vara den tv som är närmast OLED i svärta utan att vara OLED och är inte alls besviken. Sitter i ett mörkt rum och kan inte ens se att resten av skärmen är igång när ett parti blivit helt mörkt, har dock inte jämfört med OLED men känner absolut inget behov av att göra det med den svärtan.

  Rörelseinställningar och färginställningar var jag dock inte nöjd med som stanadard utan fick pilla lite för att få till det som jag vill ha, och det går att få det riktigt bra. Rörelsebiten fick jag stänga av auto och sänka lite av inställningarna för att hitta ett mellanting mellan skarp bild och flytande rörelser när det rör sig snabbt, blev nöjd med resultatet. Detta gjorde jag då jag uppfattade att kanterna på de snabba rörelserna med auto på fick artifakter som man kände av, utan blev det istället lite hackigt men går som sagt även det att ställa in.

  För tillfället använder jag den endast som netflixspelare och för att spela upp 4k med hjälp av xbox one s vilket blir riktigt bra. Fick även med bilspelet forza till xboxen och även den spelas upp i 4k, och det är en sjukt härlig upplevelse.

  Tvn är lite långsam i menyerna men inget jag inte kan leva med, trots allt inte där man spenderar stora tiden. Det var väldigt lätt att connecta med både xbox och telefon. Samsungs app för att koppla ihop telefonen fungerar riktigt bra.

  När det kommer till att starta tvn så är den sjukt snabb, trycker på power på kontrollen och hinner knappt sätta mig ner då det bara tar någon sekund att starta upp. Netflix är alltid snsbbt accessbart och har snabbstartsmöjlighet av det man kollat på senast så efter jag tryckt på power är jag inne i ett serieklipp på mindre än 10 sekunder.

  Saknar scartmöjlighet i one-connectboxen men är nog bara jag som är gammaldags och allt jag hade velat ha den till skulle i så fall vara att koppla in min gamla NES-konsoll någon gång då och då men skall nog gå att lösa via antennen istället så egentligen inget stort problem.

  Finns vad jag kan komma fram till inte många alternativ att koppla in min gamla förstärkares ljud på till one-connectboxen, som tur är har båda optiska ljudutgångar så skall köpa mig en sån kabel och se om jag får det att fungera. Fram till dess fungerar originalljudet då det är förvånansvärt bra ljud i den.

  Jag köpte tvn direkt från samsung som skickade med Bring. Bokade in specifik dag och avlämning var mellan 10-16. Bring kom aldrig på dagen, jag ringde till dem och frågade vart dem var men tydligen hade de skickat till Boråskontoret istället för Göteborgskontoret där den legat i en vecka så de kunde inte leverera den, tydligen kunde de heller inte informera om detta innan jag ringde, så man tog ledigt den dagen i onödan Rekommenderar därför aldrig att få tvn skickad med bring, tog ytterligare en vecka innan jag faktiskt fick den levererad.

  Tvn rekommenderar jag däremot starkt, riktigt nöjd med köpet efter lite pill med inställningarna. PS. Den är extremt kraftfull i ljuset så funkar riktigt bra i upplysta rum. Eftersom jag ser mest film och sitter i mörka rum gjorde inställningarna jag ändrade att den även fungerar bra i mörkt rum. Fördel med QLED är också att den inte blänker som en OLED kan göra i skärmytan, t. ex fönster som speglar sig etc.
 • Middels
  3 mån siden
  Köpte för 21 990 kr på Black Friday. Valde QLED istället för OLED då jag vill använda TV:n som stor fotoram (ingen risk för inbränning med QLED) och dessutom placera i vårt ljusa vardagsrum.

  Vi är väldigt nöjda med bildkvalitén.

  Dock är ambient mode ett stort SKÄMT: buggigt, kraschar och totalt inflexibelt. Det blev inget av med fotoram-funktionen. Funderade allvarligt på att lämna tillbaka den. Nu hoppas jag att Samsung tar sitt ansvar och fixar Ambient mode med en mjukvaruuppdatering, borde vara enkelt.

  För det priset Samsung vill ha borde allt varit perfekt. Klantigt!

  Rekommenderar jag TV:n?
  Ja, om du vill använda bara som TV och tycker att det är OK med 65" svart yta på väggen när den är avstängd.

  Nej, i nuläget, om du vill ha den som en tavla/fotoram.
 • Veldig bra
  4 mån siden
  Oppdatert : 3 mån siden
  Nu äntligen har jag testat Q9FN brevid en oled AF9 i ett mörkt rum, (men inte helt mörk utan med en lampa bakom soffan) och båda apparaterna bredvid varandra, kant till kant.

  om man ser båda rak framifrån med läget "naturlig" från menyn annars blir det sämre.
  svärtan: Samsung får en 8 och oled får en 10
  färgernas intensitet: Samsung 9 oled får en 10

  sen valde jag att titta på Samsung från sidan 45 grader.
  svärtan: Samsung får en 7 och oled får en 10
  färgernas intensitet: Samsung 7 oled får en 10
  betraktningsvinkeln: Samsung 6 oled får en 10

  sen valde jag "led clear view" från Samsung menyn och såg framför.
  svärtan: Samsung får en 8 (den tappar detaljer i mörk) och oled får en 10
  färgernas intensitet: Samsung 9 oled får en 10

  Varför ser qled bra i de flesta affärerna?
  det är för att de har starka lampor och det döljer de stora bristerna med svärtan och betraktningsvinklarna.

  varför tycker vissa som köper en qled att de är bra när de har en hemma?
  för att qled är en godkänd mellan 7 och 8+ och den vita färgen är klar.

  kommentar om bildkvalitet:
  oled är bättre på svärta och betraktningsvinklar.
  q9fn är bättre på den vita färgens intensitet

  kommentar om panelen:
  q9fn har inga problem med inbränning men oled har det om man har fasta föremål på skärmen men inte om man varierar innehåll. betraktningsvinklarna är bristande på q9fn men perfekta på oled

  kommentar om programvaran: q9fn har en bra GUI men begränsad, ingen kodi men den har cmore. sony har android och den har kodi men inte cmore. båda har netflix.

  kommentar om fjärrkontroll:
  samsung har en bra fjärrkontroll och sony ser ut att vara en från 1960.

  kommentar om funktioner:
  oled har dolbyvision, q9fn har inte det, sony har eARC q9fn har bara ARC.
  du kan uppgradera sony android men du kan inte uppgradera tizen.

  slutsats:
  q9fn är ett bra köp men den tappar lite när det gäller betraktningsvinklar men den känns säkrare när det gäller inbränning och bättre för spel. oled ger lättare en bio känsla men q9fn kräver att man finjusterar den.
 • Utmerket
  5 mån siden
  Den här tvn kostar en rejäl slant. Men den är värd varenda krona.
  Hade en philips oled-tv innan. Och vilken skillnad. Philips är verkligen skräp jämfört.
  Ska givetvis inte sticka under stol med att philipsen av naturliga skäl har bättre svärta. Men skillnaden är minimal.
  Samsung en har en suverän bild, näst intill oled-svärta, riktigt ljusstark bild och smart-TVfunktionerna får philipsen att kännas skrattretande dålig.
  Kan inte annat än rekommenderar den stark. Visst är den dyr, men har du råd är det bara att köpa.
  Hängde upp den på väggen med deras tillhörande no-gap-wall-mount, riktigt stilrent och snyggt.
  Jag har ett litet klagomål som jag hoppas dom fixar med en uppdatering.
  Det går inte att få till bakgrunden i ambi-mode så färgen stämmer överens med väggen. Skulle det finnas lite mer redigeringsmöjligheter så man kan få till det så finns det verkligen inget annat att klaga på.
  Personligen använder jag inte funktionen ändå, så det stör mig inte. Men om någon hade tänkt göra det är det bra att veta.
 • Middels
  5 mån siden
  Bra för att vara LED - även om denna är helt bakbelyst så kommer den inte nära OLED i varken svärta eller kontrast. Haft flera oled tidigare men gick på Q9-spåret när vi behövde en andra tv. Har alltså kunnat jämföra dem båda och absolut är det bra för LED - men en 65" oled ligger idag ca 6000kr LÄGRE i pris än denna - och ger bättre bild, betydligt nättare form o mycket lägre vikt, samt en modernare teknik.

  Hade denna kostat 20tkr för 65 Q9 vore den mer prisvärd.
 • Utmerket
  6 mån siden
  Hej,
  Har/ hade provat qled/ oled sist köpte c8 provade den samt qled Q9FN, måste säga samsung har verkligen lyckats med denna model. Prova den innan ni köper oled ni kommer inte bli besvikna ;)
 • Veldig bra
  7 mån siden
  Nu har jag haft TV:n i 2 månader och fått möjlighet att testa TV:n ordentligt. Innan Q9an så hade jag Panasonics plasma tv som var deras flaggskepp på den tiden. Jag var supernöjd med allt på min dåvarande TV förutom storleken på 50”.

  Enheter som jag har kopplad till Q9an är…… Nvidia Shield TV v2 (4k), Xbox one X, HTPC, tv-box och Apple TV (gen4). Hastigheten för bredband hemma hos mig är 1000Mbit/s.

  Installation
  Väldig bra manual, tog inte alls många minuter att komma igång. Fjärrkontrollen, manualen, skruvar…etc låg prydligt hopvikt som en bok.

  One Connect Box
  One Connect Box varit superbra i och med jag har så många enheter. Alla enheter sitter prydligt på tv bänken och inga sladdar syns eftersom One Connect Boxen ligger gömd. Enda nackdelen med One Connect Boxen är att den har en tendens att bli riktig varm.

  Fjärrkontrollen
  Den är underbar! Snygg, få knappar och superenkel att använda. Har man barn så är man vanligtvis orolig för att batteriluckan ska försvinna, men inte med den här eftersom den saknar en =).

  Det positiva
  Q9an är en underbar TV, första gången jag satte på en film så var jag fängslad och lycklig. Klara bilder, UNDERBAR kontrast och svärtan var förvånansvärt bra och inte alls långt ifrån Oled. Jag älskar sci fi filmer och kan uppleva att vissa mörka scener på HDR filmer inte riktigt hänger med när en mörk scen blir ljus. Men det beror nog på att man är så fokuserad på alla detaljer i och med att det är en ny TV, för efter några dagar så märkte jag inte ens av det längre. Satte igång en naturfilm med 4K på Youtube och det var skrämmande bra, alla detaljer och färger, helt otroligt.

  Ett tips för att ta del av TV:s fulla potential är att gå in på inställningar och ändra det till återförsäljare läge. Herregud vilken bild! Jag upplever ljudet som riktigt bra och känner inte att jag behöver köpa till något extra. Ambient Mode är ett fiffigt tillval,men själv så stänger jag av TV:n när jag inte använder den.

  Det negativa

  Beskrivningen ovan gäller när spelar jag upp filmer och serier via app direkt på TV:n, tex Netflix, Viaplay eller Youtube. Men så fort jag kopplade på Nvidia Sheild så förvandlades lyckan till frustration. Upplevde ”Hackande” bilder oavsett om det va 720p eller 4k. Trodde först att det var något fel på Nvidia Shield , så jag kopplade på tv boxen men upplevde samma sak. Laddade ner Netflix på Xbox one X som är världens mest kraftfulla konsol. Tänkte att om detta inte fungerar så kommer inget att fungera, men upplevde även här ”hackningar”. Det fungerade bra att spela spel på xboxen, men så fort det förekom ett filmklipp i spelet då ”hackade” bilden.

  Jag ringde Samsung support och fick hjälp med att ändra vissa inställningar, men inga av deras lösningar fungerade. Detta störde mig så pass mycket att jag ett tag funderade på att lämna tillbaka TV:n. Men jag gav det en sista chans och ringde Samsung som denna gång skickade hem en tekniker. Teknikern höll med om att det "hackade", men trodde att det berodde på mjukvaran och Motion Plus och informerade mig om att att det skulle komma en uppdatering inom snar framtid som förhoppningsvis skulle fixa problemet. Teknikern tog sin tid och förklarade hur TVn fungerar och gav mig lite tips och tricks som resulterade i att ”hackningen” minskat något. Jag måste ge Samsung 5 av 5 stjärnor för deras support.

  Konstigt nog så "hackar" bilden inte alls med Apple Tv, men upplever dock sämre bild. En förklaring kan vara att det är en Apple Tv 4 inte 4k. Apple tv 4k klarar av UHD.

  Slutsats
  Jag är förälskad i TVn pga alla dess egenskaper så jag beslutade mig slutligen för att behålla TV:n. Jag litar på att Samsung reder ut problemet snart med en uppdatering, annars får jag ta och kontakta dom igen.
 • Utmerket
  7 mån siden
  Har använt den här TV:n i snart en månad och är mer än nöjd med bild, funktioner, lättheten att växla mellan tv, appar osv, och att allt var så lätt att installera på bara några minuter. Om man vill kunna lägga till egna bilder i ambient mode måste man ha en samsungmobil. Det drar ned betyget en aning. Har inte heller lyckats ladda ned Cmore-appen, men kör tills vidare den via apple-tv. Måste också nämna ljudet som är utomordentligt bra. Förstår inte hur man lyckas få in så bra högtalare i en så tunn tv
 • Utmerket
  7 mån siden
  Oppdatert : 7 mån siden
  Fantastisk bild och ett imponerande Ljud!

  Plus sidan:

  Superenkel installation
  Ljusstark bild, fungerar kanon titta mitt på dagen
  Fantastiskt ljud direkt ur TV:n
  Steamlink support (man kan streama spel, rekommenderar lan anslutet dock)
  Ambient Mode (lättare sälja in till Sambon att TV:n "smälter in" mot väggen än att den bara visar en stor svart skärm när den är avstängd) - Kräver dock "SmartThings" app för att använda mobilkameran för att ta bild på TV:n bakgrunds vägg och överföra till TV:n först för maximal effekt.

  Minus sida:

  Inget ATMOS stöd för Netflix appen
  Ingen Dolby Vision Support
  Den har HDR10+ standarden istället, men den kan inte ses någonstans ännu (Aug 2018)
 • Utmerket
  9 mån siden
  Helt galet bra bild. Xbox One X är helt rätt på detta formatet. Att mata den med 4K är fantastiskt. Färgtryck, svärta och skärpa är nästan overkligt. Ljudet är också otroligt bra för att vara TV högtalare. Saknar en riktig App Store med SVT Play etc.
 • Bra
  9 mån siden
  Oppdatert : 9 mån siden
  Sjukt bra TV till alla möjliga bildkällor.
  Grym till SD, Grym till HD, Grym till Full HD, Grym till Ultra-HD. Grym till PC. Grym till spel.

  Ljudet är otroligt bra för att vara inbyggt i en TV: Jag förstår inte hur det går till.

  Appar/Mjukvaran är, trots att den är rätt snabb och förhållandevis bra, fortfarande urdålig.
  Jag anser fortfarande att det krävs andra källor såsom digitalbox, HTPC etc.

  Ambient mode är totalt meningslös. Det är ingen subjektiv åsikt för hade den fungerat enligt marknadsföringen så hade den för mig, varit guld värd. Men tyvärr fungerar den dåligt på alla sätt och vis. Jag är tveksam om det ens hjälper med en mjukvaruuppdatering.

  Dels måste bilden vid ambient mode justeras konstant - automatisk ljusstyrka fungerar INTE. Dessutom så stänger TVn av sig inom en kort stund av ambient mode. Jag antar att de tvingats till detta pga klagomål om energislöseri.
 • Veldig bra
  9 mån siden
  Efter mycket strul så har jag nu haft denna TV lite mer än en vecka. Bilden är riktigt bra nästan för ljusstark ibland och ljudet är också bra, Installationen var enkel och snabb. Det mesta funkar med den lilla fjärrkontrollen, men tyvärr inte digital tv boxen men hoppas att det ändrar sig snart. Bluetooth funkar riktigt bra har flera enheter som nu fungerar med denna tv, så nu kan jag köra tv spel trådlöst och familjen kan sova. Gillar att appar är så lättillgängliga så man behöver inte leta längre och att man kan sortera dessa efter önskemål. Ljudet är riktigt bra har alltid saknat bra ljud men denna levererar bättre ljud än alla andra som jag har haft. Behovet av soundbars eller liknande är enligt mig nästan obefintligt.
 • Utmerket
  9 mån siden
  Ännu en unik 9-serie, som förväntat.

  Samsung har ju alltid levererat i sina 9-series. Från Plasman till nu Qled.
  Bilden är ju helt klart i en klass för sig. Det hade man inte väntat sig annat. En del LED-problem kvarstår. Snabba rörelser i tex film eller sport. Dock så ska ju nämnas att ingen annan är något bättre i dessa fall. Det som skiljer är däremot mer. Efter en hel del laborerande med bildinställningar fick jag den tillslut som jag ville. Största problemen med LED som jag upptäckt är vissa mörka källor i just HDR. Där kan de bli väldigt mörka och att bara ställa upp ljus ger bara en gråare bild. Här hittade jag lösningen i Gamma-inställningarna och nu fungerar det exemplariskt. Såhär bra kontraster har jag inte sett någon annan tv i led-qled formatet leverera i de svåra förhållandena. Lokal nedtoning ger verkligen en supersvart svart.

  Detta är rätt självklara bitar på en 9-serie panel. Vilket jag hade förväntat mig. Däremot, vart jag blev riktigt överraskad var hur SMART den faktiskt är. Första anblicken på den fjuttiga lilla fjärrkontrollen, nästan utan knappar gav mig först en lite tveksam känsla. Men så fort TV'n var igång så vips, hade tv'n hittat åt alla satelitmottagare, hemmabiosystem, Xbox, apple tv mm. Med den trevliga överraskningen att den även styrde alla också. Det var faktiskt helt oväntat. Idag använder jag en enda fjärrkontroll istället för 3-4st.

  NU, äntligen är det så enkelt som det ska vara. Tidigare har ingen annan än mig själv fått igång tv med ljud och parabolbox och kanaler. Nu trycker man på "ON" på samsungfjärren. Den startar TV, parabol och ljudanläggningen i ett tryck och snabbt är bilden igång. Helt otroligt bra Samsung. Nu får min 1,5 åriga dotter på tv med ljud som ingen annan kunnat tidigare, oavsett ålder eller högskolepoäng.

  Allt väldigt enkelt och nära tillhands. Man använder en "hem" meny där man enkelt väljer källa, parabol, appletv, Xbox eller streaming apparna, direkt i huvudmenyn. Man väljer tex Netflix lika enkelt som en kanal. Man behöver inte in i någon appmeny eller andra omvägar. Väljer man sedan satellitmottagaren tex så styrs dess alla funktioner via samma dosa. Kanal upp ned, tryck in den knappen så hoppar guiden upp osv, ja ni förstår.

  Ambient mode, riktigt snyggt. att använda foto av sin egen vägg som bakgrund med "flytande" information som får en känsla av att den då ligger utanpå väggen. Känns väldigt 2038. Eller välja en enkel tavla eller vad man nu vill ha där. Hos oss flyter det på med lite rubriker från senaste nytt i världen, klocka, kalender mm. Man ser bara den tunna ramen som just en ram och inte som en TV i det läget.

  Då kommer man såklart till nästa väldigt fina detalj. One Connect.
  En enda liten, tunn, nästan genomskinlig kabel går ut från Tv'n. Ner till boxen som där tar inn alla externa HDMI, USB osv enheter.

  Mycket mycket bra.
 • Utmerket
  10 mån siden
  Fantastisk bild!
  Fungerar superbra att se mörka filmer trots att det är ljust ute. Fönster och lampor reflekteras inte och svärtan och färgerna är väldigt fina.
  Snygg design och med ambient mode ser tv.n mer ut som en jättestor tavla.
  Jag saknar ett par appar till tv.n men det är enkelt att gå via den inbyggda webbläsaren.
  Inga problem med installationen, enkel och med få steg. Älskar denna tv!
 • Utmerket
  10 mån siden
  Oppdatert : 10 mån siden
  Har aldrig installerat en TV så här enkelt! Satte bara på TV:n, valde språk och TV:n letade upp min S9:a sedan väntade jag bara och allt var klart! Vem som helst som kan hantera en mobil klarar av denna installation.

  Jättebra svärta och färger även när solen skiner full fullt in genom fönstren på halva TV:n.

  Enkelt att hantera det trådlösa hemmabiosystemet med One Smart Control så fort man kopplat in den optiska sladden i one connect boxen.

  Det som är lite negativt är priset annars en kanon TV!