Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Chef Matteo - Crosta 16”

2. september 2024

Ekspertvurdering:

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Filled star 5
5.0

Vurdering etter behov

Vi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.

For den pizzaelskende perfeksjonisten!

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Filled star 5
5.0

Dette er en skikkelig toppmaskin av høy kvalitet! Den passer perfekt for pizzaelskeren som ønsker at det skal være enkelt, men samtidig vil ha noe virkelig bra og setter pris på ny teknologi.

Passer mindre godt for...

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Empty star 5
4.0

Pizzaovnen er virkelig bra og teknisk avansert, noe jeg liker. Den ligger i en middels prisklasse, men leverer som om den kostet mer. Dette betyr imidlertid ikke at den passer for alle. Hvis du for eksempel liker håndverket med å snu pizzaene for hånd, kan en annen ovn være mer passende. På 16 tommer er også pizzaovnen tung og ganske stor, så det er ikke noe man enkelt tar med seg, selv om beina kan slås sammen.

expert.top-rated-badge
Chef Matteo Crosta 16"

Pizzaovner

Chef Matteo Crosta 16"

fra kr 5 990

Finn beste pris her

Hvem passer produktet best for?

Denne pizzaovnen er perfekt for pizzaelskeren som ønsker det beste. Med den roterende pizzasteinen slipper du å snu pizzaen selv, og muligheten til å justere varmen gjør det lettere å få et vellykket resultat hver gang.

Stabil og enkel

Godt isolert

Høy temperatur

Roterende pizzastein

Litt bratt læringskurve med pizzasteinen første gang

Tung

Krever batteri

Imponerer!

Jeg har hardtestet Chef Matteo Crosta 16", og den har imponert meg. Det er en stor pizzaovn som drives av propan og når hele 500 °C på kort tid!

Roterende pizzasten forenkler jobben

En av de tingene som virkelig skiller denne ovnen fra mange andre, er den roterende pizzasteinen, noe som gjør stekingen utrolig mye lettere.

Når man normalt steker pizza i en ovn med så høye temperaturer, må man raskt snu pizzaen for hånd med en pizzasvivel eller til og med ta den ut for å rotere den og deretter sette den inn igjen. Men her forsvinner hele det momentet, ettersom pizzaen roterer av seg selv, noe jeg virkelig setter pris på.

Det kan være litt utfordrende å treffe midten av en rund pizzastein for å få pizzaen jevnt stekt, i motsetning til en firkantet stein, men jeg lærte raskt å få til den rette vinkelen. Motoren som driver rotasjonen er dessuten både stille og pålitelig.

Ovnen holder godt på varmen og er stabil

Ovnen er også veldig godt isolert med tykt materiale, noe som gjør at den holder svært godt på varmen og raskt når riktig temperatur for å steke pizza. Den har solide, robuste ben som gir stabilitet uten noe vakling.

Mange deiger ble testet

Jeg har testet flere forskjellige pizzadeig-typer i ovnen, både hjemmelagde deiger, vanlige pizzadeiger for "pizzeria-pizza", samt kjøpte ferdigdeiger fra matbutikken.

Siden ovnen har en justering for å stille inn varmen, fungerer alle deiger veldig bra.

Jeg pleier å kjøre ovnen på maksimal varme i omtrent 20 minutter for å få steinen skikkelig varm, og deretter senke temperaturen når pizzaen skal inn, spesielt hvis deigen er tykkere. Jeg har vært veldig fornøyd med alle resultatene!

Det var litt vanskelig å få pizzasteinen plassert akkurat rett første gang jeg brukte den, slik at den snurret fritt, men etter det har ovnen virkelig imponert meg med hvor brukervennlig den er.

I tillegg til pizza går det utmerket å steke andre brød i denne ovnen - det er bare fantasien som setter grensene!

Spesifikasjoner

Vekt

31 kg

Temperatur

450 °C

Pizzastenens diameter

40 cm

Drives av

Propan

Øvrig

U-formet hovedbrenner med 8,0 kW effekt

Om pizzaovner fra Chef Matteo

Pizzaovnen Chef Matteo Crosta 16” selges og produseres av kjeden Power.


Jeg er en grill- og burgernerd av rang! Har tidligere jobbet med kurs i grilling og røyking og med produktdemonstrasjon av griller. Jeg har hatt en forkjærlighet for "smashburgere" i mange år. Jeg røyker og griller både "direkte" og "indirekte", og kaldrøyker. Lidenskapelig opptatt av kullgrill og low n slow BBQ, men bruker alle teknikker inkludert gassgrill. Konkurrerer i Hamburger-SM, 2020 kom jeg på 2. plass i People's choice! På et tidspunkt eide jeg hele 12 griller samtidig, har nå redusert parken men økt grillarealene :)

Annonse
Annonse