Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.
Test: COSORI Dual Blaze - den beste airfryeren jeg har testet!
19. september 2023
Ekspertvurdering:
Vurdering etter behov
Vi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
For deg som ønsker å bruke airfryeren ofte og hver dag.
Denne airfryeren har et stort volum på 6,4 liter! Det betyr at du kan tilberede mye mat, og den er perfekt for deg som vil bruke den hver dag.
For de som ikke vil bruke den ofte
Det er vanskelig å utsette noe på denne airfryeren, men det er hvis du ikke planlegger å bruke den mye eller ofte. Da kan du kjøpe en billigere maskin med mindre volum. Jeg vil likevel legge til at selv om den har så stort volum, er den fortsatt liten og kompakt sammenlignet med konkurrentene.
Airfryers og Frityrgryter
COSORI Dual Blaze Airfryer P583S
fra kr 1 479
Hvem passer produktet best for?
COSORI Dual Blaze er for deg som setter pris på tiden din. Jeg ELSKER å lage mat, men jeg elsker også å kunne gjøre noe annet samtidig. Noen ganger må man inngå kompromisser og la et elektronisk produkt ta seg av matlagingen. Med Dual Blaze er det mer som å ha en ekstra kokk på kjøkkenet som hjelper til. Den er også perfekt for deg som liker å lage retter som vanligvis krever frityrsteking eller flere panner på komfyren. Her kan du overlate ansvaret til Dual Blaze, som skaper et sprøtt resultat for hele familien!
Utrolig romslig
Best på varmefordeling
Best for sprøhet
Best til å bake
Enkel administrasjon
Hull i første etasje - mat kan skli igjennom
Kan ikke startes via app, kun klargjøres.
En helt unik prestasjon!
Mange har kritisert at man må riste maten i airfryere for å få den sprø overflaten. Personlig har jeg ikke hatt dette problemet med noen av airfryerne jeg har prøvd, men det ligger noe i det, for det er rom for forbedringer på dette området.
Tanken med airfryers er at den skal blåse varm luft ovenfra og ned til maten. Mange forvarmer derfor airfryeren slik at bunnplaten er varm.
Her kommer Cosori med en ny tilnærming som fungerer veldig bra. Cosori Dual Blaze er som en tradisjonell airfryer PLUSS at den har en varmeenhet i bunnen - som en stekeovn! På denne måten kommer varmen også nedenfra mens den varme luften ovenfra blåser nedover. I teorien betyr dette at du ikke trenger å riste, men jeg kan likevel anbefale å gjøre det for optimal sprøhet 😊.
Elegant design med detaljer som gjør en forskjell
Jeg har testet mange airfryers, og jeg må si at Cosori Dual Blaze ser mindre ut enn volumet tilsier. Du får et volum på 6,4 liter, men en mindre størrelse enn mange av konkurrentene. En utrolig fordel når vi alle vet hvordan det er med plass til kjøkkenmaskiner på kjøkkenet.
En annen detalj som du kanskje ikke tenker over, er displayets design. Airfryeren er formet som en firkant, slik at displayet i teorien kunne vært helt flatt. Men Cosori har tenkt på dette og vinklet den. Det betyr at du alltid har fri sikt til displayet - smart! Det høres kanskje ut som en liten detalj, men for meg som bruker utgjør det en stor forskjell, og jeg setter pris på at Cosori tenker på slike ting når de designer produktene sine.
Bruk, rengjøring og vedlikehold
Alle løse deler kan vaskes i maskin, noe som er veldig bra. Vær imidlertid oppmerksom på at teflondelene kan bli ødelagt i oppvaskmaskinen.
Det er ikke vannmengden eller hvor lenge delene står i oppvaskmaskinen som påvirker slitasjen, men slipemiddelet som noen oppvasktabletter inneholder. Dette brukes til å fjerne hardnakket smuss, men det finnes produkter som ikke inneholder dette, og det anbefaler jeg.
Jeg har brukt Cosoris airfryer i flere måneder og i gjennomsnitt to ganger om dagen. Den har nå passert 200 ganger, hovedsakelig for å teste holdbarheten og se hvordan daglig rengjøring påvirker maskinen i det lange løp. Den har blitt vasket i maskin over 50 ganger, og overflaten har ikke blitt påvirket i det hele tatt - men da har jeg også brukt oppvaskmaskintabletter uten slipemiddel.
Hvis du synes det er vanskelig å fjerne fastgrodd smuss, kan du alltids fylle kurven med vann og la den stå en stund. Etter en times tid kan du enkelt vaske det av for hånd. Til overflaterengjøring anbefaler jeg å bruke en fuktig mikrofiberklut.
Forbedringsområder
Det er vanskelig å finne måter å forbedre en maskin man mener er den beste på markedet. Men det finnes selvfølgelig noen småting.
Bunnplaten har to hull i midten. Disse er til for å løfte platen med tommel og pekefinger. Problemet er at hullene er for store, og derfor havner noe av maten nederst, under platen.
Appen er heller ingen favoritt. Du kan ikke starte et program med den. Det du kan gjøre er å tilberede det, men da må du gå til maskinen og trykke på "Play". Dette er imidlertid av sikkerhetshensyn, så det kan oppfattes som en bagatell.
Det ekstra tilbehøret du kan kjøpe er dessverre ikke beregnet på denne airfryeren, men på en mindre, så du maksimerer ikke overflaten med dem.
Noe som ikke krever noen forbedring, men som kan være verdt å nevne, er at kurven tar mye plass i oppvaskmaskinen. Så to minutters håndoppvask er som regel der du lander!
Hva har du plass til?
Jeg har mye i denne 6,4-liters maskinen!
Siden den leveres med et rutenett med spyd, kan du legge lag på lag! Dette gjør at du for eksempel kan lage spyd med pommes frites. Jeg har regnet ut at du kan tilberede fem spyd og 400-450 gram pommes frites. Jeg vil gjerne legge til at du faktisk kan bruke mer, men jeg synes denne mengden er perfekt til matlaging.
Bildet her viser 300 gram frossen pommes frites.
Du får også plass til en hel kylling uten problemer. Rotgrønnsaker er en annen favoritt - akkurat som i stekeovnen, med den forskjellen at det går MYE raskere, omtrent halvparten av tiden!
Med Cosori airfryer kan du med andre ord lage deilige middager og måltider til mange mennesker samtidig.
Spesifikasjoner
Skjerm
Ja, LCD
Innstillinger
12
Volum
6,4 liter
Kapasitet
2,5 kg
Vekt
6,22 kg
Høyde
37,5 cm
Bredde
36,5
Dybde
44,5
Om airfryers og frityrgryter fra COSORI
Cosori er et av de ledende varemerkene i Nord-Amerika når det gjelder airfryers. Nå har de begynt å etablere seg i Europa og Skandinavia, og blir stadig vanligere i folks kjøkken.
Hei på dere! Jeg heter Paul og driver bloggen kaffenytt.se. Jeg har vært en aktiv kaffespesialist siden 2008 og matlagingsentusiast siden jeg var sju år gammel. Jeg ønsker å dele alle tipsene og rådene jeg har lært opp gjennom årene. For er det ikke bedre å ta en snarvei i stedet for å gå gjennom flere tiår? Det er så mange kaffedrikkere i verden, og jeg tror det er så mye som kan forbedres. Det kan være hos kaffebøndene, produsentene og til slutt oss med kaffekoppen i hånden. At jeg i det hele tatt begynte å interessere meg for drikkevarekultur, skyldes min store interesse for matlaging. Det har kommet så mange kjøkkenredskaper på markedet de siste 25 årene, og jeg har laget mat så lenge at jeg vet hvilke som faktisk gjør en forskjell for sluttresultatet. Hvis du vil kontakte meg, finner du meg på: [email protected]