Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Dreame D10 Plus - kanskje den rimeligste roboten på markedet?

12. juli 2023

Ekspertvurdering:

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Empty star 5
4.0

Vurdering etter behov

Vi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.

For deg som vil ha mye robotstøvsuger for pengene

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Filled star 5
5.0

Dreame D10 Plus er ikke den absolutt beste robotstøvsugeren på markedet, men den gir deg gode rengjøringsresultater. Du får mye robotstøvsuger for pengene.

For deg som vil ha den nyeste teknologien

Filled star 1Filled star 2Empty star 3Empty star 4Empty star 5
2.0

Dreame D10 Plus har alle de grunnleggende funksjonene du forventer av en robotstøvsuger i dag. Men hvis du vil ha den aller nyeste moppen eller AI-kamerateknologi, bør du velge noe annet.

expert.top-rated-badge
Dreame Bot D10 Plus

Robotstøvsuger

Dreame Bot D10 Plus

fra kr 3 287

Finn beste pris her

Hvem passer produktet best for?

Dreame Technology har utviklet en velbalansert robotstøvsuger med Dreame D10 Plus. Den passer for deg som har et litt mindre budsjett, men som likevel vil ha smarte funksjoner, stemmestyring og en selvtømmestasjon. Jeg tror ikke du kan få en selvtømmende ladestasjon fra noen annen produsent til denne prisen. Har du et stort hjem, er det ikke noe problem da det innebygde batteriet er på hele 5200 mAh.

Pris

Relativt stille

Stor støvsugerpose

Selvtømmende ladestasjon inkludert

God batterilevetid

Rengjøring med støvsuger

Føles litt plastisk

Ingen teppesensor

Moppefunksjonen fungerer ikke på flekker

En av de rimeligste robotstøvsugerne på markedet

Dreame D10 Plus har alle funksjonene som kreves for tilnærmet bekymringsfri rengjøring til en attraktiv pris. Dreame D10 Plus er trolig den første robotstøvsugeren i dette prissegmentet som har et stort batteri, LiDAR (lasernavigering), sensorer for hindringer og trapper, inkludert selvtømmende ladestasjon, stemmestyring og en kraftig motor. Appene (du kan velge mellom Dreamehome eller Xiaomi Home) er godt utviklet og gjennomtenkt. Et stort pluss for kabeloppbevaringen på baksiden av den selvdrenerende ladestasjonen. Jeg ble også imponert over at en robotstøvsuger i dette prissegmentet kommer med en så god selvtømmestasjon.

Bekymringsfri selvrengjøring

Den store 2,5-liters støvsugerposen i den selvtømmende ladestasjonen og den store støvbeholderen i selve roboten gjør at Dreame D10 Plus kan rengjøre ofte og lenge - uten at du trenger å tenke for mye på det. Ifølge produsenten skal du kunne rengjøre i 45 dager i strekk uten å måtte skifte posen i ladestasjonen. Med sitt store innebygde batteri kan Dreame D10 Plus også håndtere større hjem uten at du må avbryte rengjøringen for å lade opp. Under testen rengjorde Dreame D10 Plus den 47 kvadratmeter store førsteetasjen min på 47 minutter. Da robotstøvsugeren var ferdig, hadde den 81 % batteristrøm igjen.

En av de smarteste funksjonene til Dreame D10 Plus er det selvtømmende systemet. I stedet for å bare suge smusset ut av robotstøvsugerens beholder gjennom et hull i bunnen (som mange andre robotstøvsugere med selvtømmestasjoner), blåser den samtidig luft fra en annen retning inn i støvbeholderen. Dette er en turbofunksjon og en enorm kraft som tømmer beholderen både raskt og grundig.

Smidig navigering i appen(e)

Med Dreame D10 Plus kan du velge å bruke enten Dreames egen Dreamehome-app eller Xiaomi Home-appen. Siden jeg har noen andre Xiaomi-smartdingser hjemme, valgte jeg Xiaomi-appen. Grensesnittet i appene er veldig likt, så uansett hva du velger, vil det være enkelt å legge til robotstøvsugeren og navigere mellom innstillingene.

Før den første rengjøringsøkten vil robotstøvsugeren tegne et kart over gulvet den befinner seg på. Det gjør den ved å kjøre en runde med bare lasernavigasjonen i gang. Når dette er gjort, kan du redigere kartet med No Go-soner og legge til soner der robotstøvsugeren ikke skal bruke moppefunksjonen. Xiaomi Home-appen fungerte bra uten feil, og jeg fikk varsler når støvsugeren var ferdig med å rengjøre.

Stille og effektiv støvsuging, middelmådig mopping

Dreame D10 Plus har veldig god sugeevne samtidig som den er relativt stillegående. Sammenlignet med min egen Roborock 6 MaxV er den noen desibel stillere. Selv den selvdrenerende ladestasjonen er relativt stillegående. Robotstøvsugeren er effektiv med sin LiDAR (lasernavigering) og bommer ikke på noen overflater, samtidig som den enkelt navigerer mellom møbler og andre hindringer.

Det som imidlertid ikke imponerer meg, er moppefunksjonen. I likhet med mange andre modeller er det bare en vannbeholder med en klut festet under robotstøvsugeren. Kluten dras deretter langs gulvet under rengjøringen. Dette fungerer ikke på inntørkede flekker, men den tar opp det fine støvet som støvsugeren ikke får med seg.

Praktisk stemmestyring

Dreame D10 Plus fungerer godt med både Amazon Alexa og Google Assistant. Det er enkelt å be støvsugeren om å rengjøre før du går ut av døren, og du kan gi kommandoer som å starte og stoppe rengjøringen. Du kan forankre roboten med stemmestyring og til og med be den om å rengjøre et bestemt rom. Jeg hadde litt problemer med å få Google Assistant til å fungere via Xiaomi-appen, men det fungerte fint da jeg byttet til Dreamehome-appen.

Spesifikasjoner

Sugestyrke

4000 Pa

Støvbeholderens kapasitet

400 ml + 2,5 liter (ladestasjon)

Navigasjon

LDS LiDAR

Maksimal kjøretid

150 minutter

Batterikapasitet

5200 mAh

Størrelse

352 x 350 x 96,8 mm

Om robotstøvsuger fra Dreame

Dreame Technology begynte som en campusvirksomhet ved Tsinghua-universitetet. I dag fokuserer selskapet på å produsere og utvikle smarte sanitærprodukter for hjemmet. De er relativt ukjente i Sverige (jeg hadde ikke hørt om dem), men produktene deres er rimelige og holder høy standard. På det nordiske markedet selger de både robotstøvsugere og trådløse håndholdte støvsugere.


Ekspert på smarthus og alt som hører til, som trådløse overvåkningskameraer, nettverk, smarte dørklokker, rutere osv. Denne kunnskapen har jeg tilegnet meg gjennom en tidlig interesse for elektronikk og arbeid i en stor bedrift med ansvar for IT og telefoni. Kunnskapen om hvordan man bygger nettverk og interessen for smarte løsninger som forenkler hverdagen, har gjort at det ifølge samboeren min er utrolig mye smarte løsninger og automatisering hjemme hos meg. Smartløsninger i et hjem skal selvfølgelig være enkle for alle i familien og ikke være for avanserte å bruke.

Annonse
Annonse