Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Ekspertvurdering:

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Empty star 5
4.0

Vurdering etter behov

Vi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.

Hvis du hadde lyst på OnePlus 11, men ikke kjøpte den

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Filled star 4Half star 5
4.5

Hvis du likte den forrige telefonen i serien, men av en eller annen grunn ikke fikk tak i den eller kjøpte den, er OnePlus 12 en forbedring på nesten alle punkter.

Hvis du vil ha en litt mindre telefon

Filled star 1Filled star 2Filled star 3Empty star 4Empty star 5
3.0

Akkurat som forgjengeren er OnePlus 12 en ganske stor telefon. Den er ikke uhåndterlig, men det finnes definitivt slankere telefoner hvis du er ute etter noe som er litt mindre.

expert.top-rated-badge
OnePlus 12 5G Dual SIM 16GB RAM 512GB

Mobiltelefoner

OnePlus 12 5G Dual SIM 16GB RAM 512GB

fra kr 9 490

Finn beste pris her

Hvem passer produktet best for?

Hvis du ønsker å ta et lite steg opp fra mellomsegmentet, men likevel ikke vil betale for mye for en ny telefon, opprettholder OnePlus sin ytelse-per-krone-filosofi svært godt. Med OnePlus 12 får du det som i hovedsak er verdens raskeste Android-chip (per nå), oppdaterte fotomuligheter fra fjorårets telefon, og masse ros når det gjelder både operativsystem- og sikkerhetsoppdateringer. Som med OnePlus 11, er konkurransen på markedet fortsatt tøff. Men OnePlus 12 leverer likevel en anstendig mengde maskinvare og programvare for pengene.

Lynrask Snapdragon 8 Gen 3-chip

Superbra skjerm

Endelig trådløs lading (50 W)

Godt over en dags batterilevetid + medfølgende 100 W lader

Totalt sett en god foto- og filmopplevelse

Kun IP65-sertifisert (regntett, men ikke vanntett)

Buede kanter (subjektivt, men likevel)

Ingen slot for micro SD-kort

En gammel venn

For nesten nøyaktig ett år siden hadde jeg [gleden av å teste] (https://www.prisjakt.nu/tester/test-oneplus-11-for-dig-som-uppskattar-prestanda-per-krona) OnePlus' den gang nyeste kreasjon, OnePlus 11, som viste seg å være en av de fineste telefonene jeg har brukt på lenge.

Nå sitter jeg her med oppfølgeren, ikke overraskende kalt OnePlus 12, og jeg kan i utgangspunktet si at OnePlus har fikset det meste av det lille jeg hadde å utsette på forgjengeren.

Specs og priser

OnePlus 11 var allerede ganske stappa med den nyeste teknologien. Men jeg forestiller meg at svaret på spørsmålet under OnePlus-møtet om hvilke funksjoner som ville bli inkludert i 12'ern umulig var noe annet enn et rungende JA. For i OnePlus 12 har de ikke spart på noe.

Det hele drives av den nyeste systemkretsen fra Qualcom, Snapdragon 8 Gen 3. Dette sammen med enten 12 eller 16 GB internminne avhengig av om du velger modellen med 256 GB eller 512 GB lagringsplass (jeg har testet sistnevnte). Her har OnePlus fikset en av klagene mine på forrige modell – nemlig at det ikke fantes noe større lagringsalternativ enn 256 GB. Det avlaster til en viss grad problemet med manglende mulighet for microSD-kort (selv om det fortsatt hadde vært fint!)

Prismessig ligger OnePlus 12 litt høyere enn fjorårets modell, der varianten med minst lagringsplass og internminne går for 11 790 NOK og modellen med 16 GB internminne og 512 GB lagringsplass ender på 13 790 NOK. En ganske forsvarlig prisøkning med tanke på hva du får.

Nesten helt likt utseende

Hvis du likte utseendet til OnePlus 11, vil du nok like OnePlus 12 like godt, for likheten er slående. Oppfølgeren føles imidlertid enda mer robust og også litt tyngre, noe den også er med sine 220 gram mot tidligere 205 gram.

Ellers er det meste likt når det gjelder utseende. Kameramodulen på baksiden er fortsatt den mest iøynefallende delen av telefonen. Selv om jeg personlig ikke er helt solgt på designet, fungerer det fint og leder tankene til litt luksus, noe som også har vært en del av planen ifølge OnePlus.

Når det gjelder farger, i hvert fall her i Norden, er det svart (Silky Black) og en ny grønnaktig variant (Flowy Emerald). Jeg har testet førstnevnte. Til tross for en ganske solid størrelse ligger telefonen godt i hånden. Baksiden (som for øvrig er belagt med Gorilla Glass 5) føles også litt mer grepsvennlig sammenlignet med forgjengeren, men den er fortsatt litt glatt og litt plastikkaktig, noe som dessverre tar bort litt av premiumfølelsen til kameramodulen.

En skjerm verdt å se på

Når det gjelder skjermen, er oppløsningen stort sett den samme som før (3168 x 1440 piksler), mens skjermflaten har økt noe fra 6,7 tommer til 6,82 tommer. Oppdateringsfrekvensen er dynamisk fra 1 til 120 Hz med støtte for LTPO, noe som definitivt forbedrer telefonens batterilevetid. Skjermens glassoverflate er av den ganske nye Victus 2-teknologien (også fra Gorilla Glass), noe som skal forhindre sprekker mer effektivt enn tidligere varianter.

Hvordan er skjermen i bruk, da? Vel, drøyt bra for å være ærlig. Men jeg hadde heller ikke forventet noe annet. Fremfor alt føles fargene mer naturlige enn unaturlig "pop"-farger, som ellers er ganske vanlig. Lysstyrken er også økt fra 1300 nits i OnePlus 11 til 1600 nits i OnePlus 12, i tillegg til en spesifisert "peak brightness" på 4500 nits. Jeg har ikke hatt mulighet til å teste om dette stemmer, men ved siden av min gamle iPhone 11 Pro føles OnePlus 12 som en lommelykt, og gjør utendørsbruk enda mer behagelig for øynene.

De avrundede kantene på skjermen fra OnePlus 11 er også videreført til 12. Personlig er jeg ikke tilhenger av disse, men jeg er klar over at det er mange som liker dem. De irriterer imidlertid ikke supermye, og er uansett en subjektiv greie.

Eksepsjonelt rask brukeropplevelse

OnePlus 12 er min første erfaring med Snapdragon 8 Gen 3-chip, så det som står nedenfor, gjelder garantert også for fremtidige telefoner med denne chipen. Men nå skal du høre hvor det bærer hen. Under oppstarten av telefonen, når alle de vanlige innstillingene som språk, Wi-Fi osv. er fullført, står det på vanlig måte at "... det kan ta noen minutter å fullføre telefonen". Når det gjelder OnePlus 12, leste jeg bare setningen ovenfor, så var alt klart. En fartsopplevelse som siden har fulgt meg stort sett overalt på telefonen. Her har ikke OnePlus spart på kruttet.

Når det gjelder programvare, bruker telefonen OnePlus' egen Android-drakt OxygenOS. Den er både ganske lik vanlig Android 14 og samtidig ganske nedstrippet og enkel. Akkurat som med OnePlus 11 er det også et stort fokus på at telefonen skal holde seg "laggfri" i lang tid fremover. Noe som også tydeliggjøres med løftet om fire år med Android-oppdateringer og fem år med sikkerhetsoppdateringer. Fullt ut godkjent fra meg.

En designmessig nyhet er at den lille glidebryteren for å enkelt slå på stillemodus har byttet plass fra høyre til venstre side av telefonen (samme side som på iPhone). En endring av posisjon som mest er et spørsmål om vane. Uansett er det fint at knappen fortsatt er der.

Film og spill

Ifølge OnePlus er det lagt ned mye arbeid i kjøleløsningen til OnePlus 12. Noe som igjen skal påvirke både ytelsen og selvfølgelig batterilevetiden.

Det er ingen tvil om at telefonen blir varmere når du spiller eller filmer i 4K- og 8K-oppløsning. Jeg har imidlertid ikke klart å gjøre den ubehagelig varm på noen måte.

Spilling fungerer også stort sett uten problemer, og til og med det tunge Genshin Impact kjører i anstendig hastighet med alle grafikkinnstillinger satt til maks. Det sier en del – det er lite å utsette på ytelsen her.

Når det gjelder mediekonsum, fungerer telefonen utmerket, og skjermen leverer et generelt veldig godt resultat for både HDR-video og vanlig YouTube-visning. Lyden er også helt akseptabel og overraskende varm i tonen.

Hasselblad også i år

Kamerasirkelen på baksiden er ikke til å ta feil av. Inne i den er det tre forskjellige objektiver. Selv om logoen deres er trykt på den ene siden, er ingen av dem fra Hasselblad – samarbeidet med den svenske kameraprodusenten gjelder i stedet fargesammensetning og andre finjusteringer av bildeteknologien.

Hovedkamerasensoren er en 50 MP Sony-variant (LYT-808) som faktisk fungerer veldig bra. Fargene er naturlige og ikke for overdrevne, og kameraet er også ganske dyktig når det gjelder mørkere omgivelser. Skarpheten er også, som seg hør og bør, god uansett hva som fotograferes. Det er mulig at kontrasten av og til trekker litt i mørk retning, men ikke på noen altfor voldsom måte.

Det følger også med et telekamera med 3 ganger optisk zoom og en oppløsning på 64 MP, noe som gir overraskende gode muligheter til å ta bilder på avstand. Dette i tillegg til godkjent skarphet også ved opptil seks ganger forstørrelse takket være sensorens høye oppløsning.

Til slutt er det også et 48 MP ultravidvinkelobjektiv som ved hjelp av autofokusfunksjonen fungerer som makrokamera. Noe det gjør veldig bra.

For å oppsummere: Alle kameraene på OnePlus 12 fungerer veldig bra. Spesielt med tanke på prislappen. Selvfølgelig finnes det bedre kameraer på dyrere telefoner, og selv om jeg ikke fikk en vill ut-av-deg-sjæl-opplevelse, har jeg ikke mye å klage på når det gjelder kameraene. Det samme gjelder videoopptakene, som både har en 8K-modus med 24 bilder i sekundet og en veldig fin bildestabiliseringsmodus.

Trådløs lading - endelig

Av en eller annen uforklarlig grunn valgte OnePlus å ikke inkludere trådløs lading i OnePlus 11. Med 12 er dette imidlertid rettet opp, og nå er det mulig å lade telefonen både trådløst og selvfølgelig også via kabel. Den trådløse ladingen støtter hastigheter på opptil 50 W ved bruk av en kompatibel lader. Den kablede ladingen klarer 100 W via den medfølgende laderen. Noe som lader hele batteriet på 5400 mAh på bare 28 minutter.

Batteritiden er også forbasket god. Noe som tyder på at OnePlus har lyktes godt med sine energibesparende funksjoner som variabel oppdateringsfrekvens på skjermen og gode kjøleløsninger.

Ved normal bruk får jeg lett to dagers levetid ut av telefonen før den må lades. Hvis du er gjerrig, kan telefonen til og med klare tre dager uten problemer.

Tilleggsfunksjonalitet og oppsummering

Når det gjelder tilleggsfunksjonalitet, er det støtte for både Wi-Fi 7 og en innebygd IR-sensor (for å styre f.eks. TV-en). Telefonen har også mulighet for både ansiktsopplåsing og selvfølgelig en fingeravtrykksleser (under skjermen). Jeg klarte imidlertid ikke helt å venne meg til dette, og mange ganger føltes det som om det tok litt for lang tid før telefonen gjenkjente fingeravtrykket og låste opp. Men det har ikke vært noen katastrofe.

Det er imidlertid litt trist at IP-klassifiseringen fortsatt er ganske lav og holder seg på IP65. Det betyr at telefonen tåler regn, men ikke å bli sluppet under vann.

For å oppsummere er OnePlus 12 en veldig fin oppdatering fra fjorårets modell, der både design, lagringsstørrelse og kamerakvalitet er forbedret. Legg til trådløs lading, en rimelig kompetent systembrikke og en god skjerm - alt sammen til en ikke vanvittig høy pris - og du har en ganske konkurransedyktig telefon.

Spesifikasjoner

Systemkrets

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

Internt minne

12 GB / 16 GB

Lagringsminne

256 GB / 512 GB

Skjerm

6,82" LTPO AMOLED (1440 x 3168 piksler), 120 Hz (variabel) oppdateringsfrekvens, støtte for Pro XDR og Dolby Vision

Hovedkameraer

50 MP LYT-808 hovedkamera, 64 MP telefoto (3x zoom), 48 MP ultravidvinkel (114 grader), 50 MP IMX890 hovedkamera, 32 MP IMX709 portrettkamera

Frontkamera

32 MP kamera

Videoopptak

8K i 24 fps, 4K i 30/60 fps, 1080p i 30/60 fps, 720p i 30/60 fps, slow motion 1080p 240/480 fps

Batteri og lader

Batteri på 5400 mAh, 100 W hurtiglader og USB-A til USB-C-kabel inkludert, 50 W trådløs lading

Størrelse

164,3 mm x 75,8 mm x 9,15 mm

Vekt

220 g

Andre funksjoner

Fingeravtrykksskanner, ansiktsopplåsing, NFC, Bluetooth 5.4, Wi-Fi 6E/7

Om mobiltelefoner fra OnePlus

Kinesiske OnePlus er en spin-off fra forbrukerelektronikkprodusenten Oppo. Med slagordet "Never Settle" tok OnePlus' første telefon, OnePlus One, markedet med storm da den ble lansert i 2014. Spesielt siden den tilbød uvanlig god ytelse til en uvanlig lav pris. Noe som siden har blitt et mantra for selskapet.


En småbarnsfar, født i 1986, som har gått fra å være glad i (og bare fordi det er gøy) å sette sammen de mest tekniske systemer til å sette pris på teknologi som fungerer perfekt "out-of-the-box". Det har ført til en stor beundring for logikken og fleksibiliteten i tekniske produkter. De siste fem årene har jeg drevet nettstedet enkelteknik.se der jeg publiserer guider og anmeldelser om det meste.

Annonse
Annonse