Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Toppliste: Beste hodetelefoner under 500 kr

14. mars 2025

Å finne gode hodetelefoner trenger ikke å koste skjorta. Enten du er student på budsjett, trenger et ekstra par til trening, eller bare vil ha noe enkelt til hjemmekontoret, finnes det overraskende mange brukbare alternativer i lavprisklassen. I denne artikkelen har jeg samlet fem av de beste hodetelefonene og øreproppene du får kjøpt for under 500-lappen, uten at du må vente på salg eller spesialtilbud.

Her er det samtidig viktig å ha realistiske forventninger. Hodetelefoner i denne prisklassen byr sjelden på avanserte funksjoner som aktiv støydemping, hi-fi-lyd eller luksuriøs byggekvalitet. I stedet handler det om å finne modeller som leverer god nok lyd, rimelig komfort og pålitelig funksjonalitet til hverdagsbruk. Velger du med omhu, kan du faktisk gjøre et veldig godt kjøp til budsjettpris. Kanskje finner du ditt neste kupp her?

1. JBL Tune 500 On-ear Headset

Billig, Fin lyd, Enkle men praktiske funksjoner

Ikke trådløs

JBL TUNE 500 er en av de mest populære modellene i sin prisklasse, og det er lett å forstå hvorfor. Her får du JBLs karakteristiske lyd med tydelig bass og klar diskant, pakket inn i et lett og komfortabelt design. Øreputene er myke og behagelige, og hodetelefonene sitter godt uten å bli tunge å bruke over tid. De har også en praktisk knapp på kabelen for å styre musikken og svare på samtaler, noe som gjør dem svært brukervennlige.

Selv om de ikke har aktiv støydemping, og ikke er trådløse, gjør den stabile lydkvaliteten og den enkle bruken dem til et perfekt valg for studenter, pendlere og andre som bare vil ha et pålitelig headset til daglig bruk. De passer derimot mindre godt for deg som ønsker trådløs frihet, eller som trenger hodetelefoner til støyende omgivelser. Da vil du savne både støydemping og tettere passform.


2. Sony MDR-ZX110 On-ear Headset

Billig, God lyd

Ikke trådløs, Mangler mikrofon og kontrollknapper

Sony MDR-ZX110 er en gammel kjenning i budsjettsegmentet, og det er nesten utrolig hvor mye lyd du får for pengene her. Den generelle lydkvaliteten er balansert og overraskende klar, og hodetelefonene fungerer godt til alt fra musikk til podcaster og YouTube. De er også sammenleggbare og ekstremt lette, noe som gjør dem enkle å ha med i vesken eller sekken.

Mangelen på mikrofon og kontrollknapper gjør dem mindre egnet for deg som vil bruke dem til telefonsamtaler, gaming eller møter. Og komforten er ikke nødvendigvis optimal for langvarig bruk, spesielt for deg som er følsom for press på ørene. Men for deg som bare vil ha et enkelt og rimelig headset til hjemmebruk, skolen eller som backup, er dette fortsatt et av de beste kjøpene du kan gjøre til under 300 kroner.


3. Xiaomi Redmi Buds 4 Lite

Xiaomi Redmi Buds 4 Lite
Proshop.no

249 kr

Teknikkdeler

269 kr

Euro-Tec

333 kr

Trådløse, Fin passform, Bra lyd

Passe ok mikrofon

Redmi Buds 4 Lite beviser at trådløse ørepropper ikke trenger å være dyre for å være brukbare. Med stabil Bluetooth 5.3-tilkobling og en lydprofil som balanserer mellom klarhet og tilstrekkelig bass, egner de seg godt til både musikk, podkast og samtaler i hverdagen. Batteritiden ligger på rundt 5 timer per økt, og ladeetuiet gir deg opptil 20 ekstra timer på farten. Det er helt Villt imponerende til å være et så billig par med propper.

Designmessig minner de om Apples AirPods, og passer godt for deg som liker ørepropper uten gummitupper, noe som gjør dem behagelige for mange, men også mindre støydempende. De er ikke ideelle i veldig støyende omgivelser, og mikrofonen kan slite litt i vind eller travel trafikk. Likevel er dette et supert valg for deg som vil ha trådløse buds til pendling, skole, trening eller generell hverdagsbruk, så lenge du ikke har behov for perfekt samtalekvalitet eller dyp lydisolasjon.


4. Koss KPH7 On-ear

Ekstremt billig, Fine for de som må kjøpe i store kvanta på budsjett

Gir deg absolutt null ekstra utover helt midt på treet lyd

Koss KPH7 er noe av det enkleste og rimeligste du får kjøpt, men det betyr ikke at de er dårlige. Lyden er faktisk overraskende klar, spesielt i mellomtoneområdet, og gjør dem perfekt til tale, podkast og lett musikklytting. De er fjærlette og sitter løst på ørene, noe som gjør dem komfortable i korte økter – men mindre ideelle til langvarig bruk eller for deg som vil ha hodetelefoner som isolerer mye lyd.

Her er det lite ekstra å hente – ingen mikrofon, ingen fancy funksjoner – men det enkle kan være akkurat det rette for deg som bare trenger et headset til å plugge i PC-en, lydboka eller en gammeldags MP3-spiller. Skal du kjøpe inn en større bolk med headset til en stor gruppe, og det er minimalt med krav til lydkvalitet kan dette også være et godt valg. Hvis du derimot er opptatt av design, dyp bass eller høy slitestyrke, er dette nok ikke modellen for deg.


5. JLab Go Air Pop True Wireless In-Ear

God batteritid, Touch funksjoner

Ikke aktiv støydemping, Toch funksjonene er veldig basic

JLab Go Air Pop er blant de beste budsjettvalgene for deg som vil ha trådløse ørepropper med litt stil og personlighet. De kommer i flere friske farger, og byr på kraftig bass og en energisk lydprofil som passer spesielt godt til pop, hiphop og treningsøkter. Du får hele 8 timer batteritid per lading, og totalt 32 timer med det lille etuiet. Øreproppene er lette og kompakte, og sitter godt under aktivitet.

Touch-kontrollene fungerer stort sett greit, og kompatibiliteten med både Android og iOS er god. Men det er verdt å vite at de ikke har aktiv støydemping eller noen avanserte funksjoner – dette er propper som først og fremst prioriterer det essensielle. De passer dermed perfekt for deg som vil ha et par pålitelige ørepropper til hverdags og trening, men mindre godt for deg som er kresen på nøytral lyd eller ønsker mer premium-funksjoner.


Med både teknisk og kreativ kompetanse rundt lyd, en bachelor innen lydteknikk, samt at jeg er en "utstyrsfreak" som liker å teste ut alt jeg kan få fatt i, gir jeg anbefalinger innen lyd & bilde fra et ståsted som tar utgangspunkt i tekniske spesifikasjoner og design, med hovedmål om å oversette dette til ulike budsjetter, bruksområder, og brukere. Jeg er lidenskapelig opptatt av tech og utstyr, og bruker mye tid på å undersøke hva som finnes av ulike duppeditter og nyheter i tech verden, uavhengig av merker.

Annonse
Annonse