Kokkekniver er en av de vanligste typene kjøkkenkniver. De har et stort og bredt knivblad og er svært allsidige, og kan brukes til å kutte både kjøtt, fisk og grønnsaker.
En god kokkekniv gjør matlaging utrolig mye lettere, og er etter min mening noe alle hobbykokker bør ha på kjøkkenet. Jeg brukte selv billige IKEA-kniver i mange år før jeg bestemte meg for å investere i en ordentlig kokkekniv, og har aldri sett meg tilbake! Det er rett og slett utrolig stor forskjell på en billigkniv og en skikkelig kvalitetskniv, og for oss som bruker mye tid på kjøkkenet vil en skarp, funksjonell og slitesterk kniv utgjøre en stor forskjell.
Det finnes derimot utrolig mange ulike typer kokkekniver der ute, og det kan være vanskelig å vite hvor mye penger man faktisk trenger å bruke for å få en god kniv. Denne listen er for deg som ønsker å investere i en kvalitetskniv, enten du er ute etter din første kniv eller vil supplere samlingen din.
På denne listen har jeg samlet et utvalg kniver i ulike prisklasser for å hjelpe deg med å finne et alternativ som passer til ditt bruk. Her vil du finne både gode og rimelige kniver som passer perfekt for hobbykokken, samt førsteklasses kniver egnet for profesjonelle kokker.