Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.
Toppliste: Beste Bluetooth-høyttalere til under 1000kr
6. november 2024
Kanskje du skal på en lang fjelltur, og trenger en god høyttaler som tar minimalt med plass i en allerede stappfull sekk? Eller kanskje du er student og har et begrenset budsjett, men trenger noe å høre på til morgenkaffen før du skal på lesesalen? De fleste høyttalerene på denne listen vil være aktuelle for deg som er ute etter noe på budsjett. Er du ute etter eksepsjonelt god lyd, er ikke dette topplisten for deg; men om du derimot er på utkikk etter god lyd for prisen, samt bærbarhet – da bør du scrolle videre!
Kanskje du skal på en lang fjelltur, og trenger en god høyttaler som tar minimalt med plass i en allerede stappfull sekk? Eller kanskje du er student og har et begrenset budsjett, men trenger noe å høre på til morgenkaffen før du skal på lesesalen? De fleste høyttalerene på denne listen vil være aktuelle for deg som er ute etter noe på budsjett. Er du ute etter eksepsjonelt god lyd, er ikke dette topplisten for deg; men om du derimot er på utkikk etter god lyd for prisen, samt bærbarhet – da bør du scrolle videre!
1. Sony SRS-XB100
Bærbar, vanntett, god batteritid, kult design, god pris
Litt spinkel lyd
Sony har de siste 5-6 årene utmerket seg som en ledende produsent av headsett og trådløse høyttalere i alle mulig størrelser og prisklasser. SRS-XB100 tilhører en kategori der Sony har satset stort: små, trådløse og bærbare høyttalere! I denne kategorien mener jeg denne troner øverst.
Selvom lyden er noe spinkel (som er å forvente av høyttalere under tusen-lappen), er lyden mer enn god nok for en gjennomsnittlig bruker. Utover dette leverer den eksepsjonelt på alle andre områder, til en forbausende god pris.
Den har en batteritid på 16 timer, den er vannresistent, og den har liten formfaktor som gjør den enkel å ta med seg hvor enn du måtte ønske. Man skal alltid ta markedsført batteritid med en klype salt, men jeg er ikke tvil om at du her får skvist ut 12-13 timer effektiv spilletid. Den har også et nokså unikt design og kommer i flere kule farger.
Det følger med en praktisk reim som kan festes til høyttaleren, som igjen åpner for at du trygt kan hekte høyttaleren på en tursekk, henge den på en krok eller hvilke andre steder du måtte ønske. Dette tror jeg er en høyttaler som vil glede de fleste brukere og fungere til de fleste bruksområdene. Den fungerer utmerket hjemme i stua eller på kjøkkenet, men er også helt genial å ha med stranda, ut skogen, eller på tur.
2. JBL Flip Essential 2 Bluetooth Høyttaler
Vannresistent, god lyd, bærbar, robust
Lavere batteritid, kjedelig design, i det dyrere sjiktet
JBL Flip Essential 2 er lillebroren til en av min favortitthøyttalere; JBL Charge 5. Flip Essential 2 leverer mange av de samme gode egenskapene som storebroren, men i et noe mindre format. Høyttaleren er svært robust, og leverer noe av den beste lyden du kan få fra en høyttaler under tusenlappen. Dette går på bekostning av at den er noe større enn de andre høyttalerene på denne listen, men det er ikke dermed sagt at den ikke er bærbar! Den tar lite plass i sekken for deg som vil å ha den med seg på tur, og den har en helt overkommelig formfaktor.
Utover dette er den IPX7 vannresistent, men du bør som alltid unngå å plassere den i områder der det er fare for at den blir tildekket i store mengder vann. Den markedsførte batteritiden er på 10 timer, men i realiteten ligger den på ca 7-8 timer, som er helt ok for en høyttaler i denne kategorien. Den lades opp via USB-C, som er et stort pluss ettersom det blir en mindre ledning å holde styr på. Du kan også feste en bærereim som gjør den enkel hekte på forskjellig gjenstander.
Dette er ikke et designsmykke som blander seg naturlig inn med interiøret hjemme, men er til gjengjeld svært robust. JBL Flip Essential 2 passer for de som ønsker litt bedre lyd, og ikke har noe i mot at den tar litt mer plass sammenlignet med de andre høyttalerne i listen.
3. Google Nest Mini 2nd Gen WiFi Bluetooth Høyttaler
Tilkoblingsmuligheter, kult design, stemmeassistent, smartfunksjoner
Må alltid være plugget i veggen, helt ok lyd
Google Nest Mini er en stilig, liten høyttaler fra Google som har en del interessante funksjoner som gjøre at den skiller seg ut fra mengden. Den leverer helt grei lyd (dog er det mye annet under tusenlappen som leverer en god del bedre). Der hvor denne virkelig leverer er på design, tilkoblingsmuligheter, og ulike smartfunksjoner.
Designet er upåklagelig. Det er tidløst, diskret og smakfullt, og uansett hva slags hjem du har, vil du finne et naturlig sted å plassere den uten at den stjeler all oppmerksomheten.
Når det gjelder tilkoblingsmuligheter er Nest Mini ekstremt allsidig. Lenge har Google først og fremst belaget seg på styring via WiFi på produktene deres. Med Nest Mini kan du koble deg til både via WiFi, Bluetooth og Chromecast! Velger du å styre den over WiFi, har den Google Assistant integrert, som igjen kan kobles til Google Home. Med andre ord har du ikke bare en høyttaler som kan spille musikk, men også en stemmestyrt assistent, pluss mulighet for å styre et smarthjem med stemmen din.
Google Nest Mini sin desidert største svakhet utover at lyden bare er helt ok, er at den ikke har et oppladbart batteri. Den må alltid være koblet inn i veggen, og må derfor utelukkes som bærbar høyttaler.
Denne høyttaleren er først og fremst ment for deg som vil ha en praktisk smarthøyttaler hjemme. Er du i tillegg en som setter design høyt, hyppig bruker av stemmestyrte assistenter, eller har et smarthjem, så vil jeg si at denne er en "no-brainer". Det er helt vilt hvor mye funksjonalitet du får for drøye 600kr!
4. JBL GO 4
Liten og bærbar, robust, vanntett, god pris
Batteritid, helt ok lyd
JBL Go 4 er en ypperlig turkamerat som du med litt godvilje kan få plass til i lommen. Den har et lekent design, er kjempeliten, og leverer god nok lyd til å nyte både radio og musikk hvor enn du måtte befinne deg. Den har en solid hemp slik at du kan hekte den på alt som kan hektes på, og den tåler en god del juling. Høyttaleren er vanntett og har rundt 7 timer spilletid. I realiteten blir det ca 4-6 timer. Heldigvis lader den via USB-C og kan derfor lades opp med en powerbank om du er på farten.
Har du flere GO 4 høyttalere i samme rom, kan de kobles til hverandre og spille sammen. Dette er en morsom funksjon, men samtidig mer et salgstriks enn noe som virkelig er brukbart. Uten å gå for nerdete inn på det, så er det ikke slik at man dobler lydstyrken ved å legge til en ny høyttaler. Det skal legges til en god del høyttalere for å oppnå en faktisk dobling av lydstyrken, og hvis du først har gjort det, så står du ovenfor et annet problem som kalles faseforskyvning. Da blir lyden mer eller mindre ubrukelig, og du vil fort skjønne at du kanskje bare skulle kjøpt en sterkere høyttaler i stedet for å satse på en gruppekobling av disse.
JBL GO 4 er derfor først og fremst ment for deg på farten, og som gjerne bruker powerbank.
5. JBL GO Essential Bluetooth Høyttaler
Portabel, vanntett, god pris
Helt ok lyd, lavere batteritid
Dette er en høyttaler som først og fremst havner på lista pga prisen, og hva du faktisk får for den prisen. Den leverer helt greit på de fleste områder, og kan skinne med at den både er vanntett, har en ekstremt liten formfaktor og en batteritid på 5 timer (som er ganske vilt til den prisen og med den størrelsen).
Lyden er helt grei, og den gjør jobben. Du får ikke noe trøkk, men om du vil ha en podkast i bakgrunnen ute på berget eller på tur i skogen holder denne lenge. Som sagt er det prisen vs. hva du får som gjør at denne havner på lista.
Dette er en høyttaler som er enkel å raske med seg om du skal bort en helg og finner ut på veien at du glemte den andre høyttaleren hjemme – uten at det etterlater noe stort merke i lommeboken. Denne høyttaleren passer perfekt for de som vil ha en bærbar høyttaler, men samtidig bruke minimalt med penger på den.
Med både teknisk og kreativ kompetanse rundt lyd, en bachelor innen lydteknikk, samt at jeg er en "utstyrsfreak" som liker å teste ut alt jeg kan få fatt i, gir jeg høyttaleranbefalinger fra et ståsted som tar utgangspunkt i tekniske spesifikasjoner og design, med hovedmål om å oversette dette til ulike budsjetter, bruksområder, og brukere. Jeg er lidenskapelig opptatt av tech og utstyr, og bruker mye tid på å undersøke hva som finnes av ulike duppeditter og nyheter i tech verden, uavhengig av merker.