Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Toppliste: Beste robotstøvsuger

20. februar 2025

Her er mine personlige anbefalinger av de 5 beste robotstøvsugerene på markedet i 2025. De som kommer øverst på listen er nærmest helt selvgående og krever minimalt med arbeid fra bruker. Men vi har ulike hjem og behov, og i en større travel husholdning med mye hindringer i form av ladekabler, leker og planter vil du mest sannsynlig bli mer fornøyd med de mer avanserte modellene. Har du et mindre hjem og synes det enkle ofte er best så vil de rimeligere modellene gjøre en god jobb, men med litt mer innsats fra bruker. Enkelte modeller har også noen funksjoner som skiller seg ut, så det kan være verdt å se på dine spesifikke behov; hvor stort er hjemmet, har du høye dørkarmer, kjæledyr, type gulv, tepper, og hvor mye er du villig til å betale.

1. Dreame X40 Master

Krever minimalt arbeid fra bruker, overlegen navigasjon, høy sugeevne

Høy pris

Dreame X40 Master er en avansert robotstøvsuger og moppkombinasjon utstyrt med funksjoner for automatisk påfylling og tømming via en helautomatisert basestasjon, som kan kobles direkte til hjemmets vannsystem. Basestasjonen minner mer om en garasje sett opp mot andre premiummodeller, men bygger kun 28cm i høyden, designet er pent og den kan integreres i innredning på vaskerom eller kjøkken. Roboten vasker og tørker moppene selv på opp mot 70C, har bevegelige mopper, flexiarm for bedre rengjøring i hjørner, automatisk tilsetting av såpe og en høy sugekraft på 12000Pa.

X40 har svært avansert navigering med kamera og skal klare å unngå de fleste hindringer, den rengjør også opp mot 300kvm på en lading blant annet pga batterieffektiviteten, som er dobbelt så høy som toppmodellen s8 max ultra fra Roborock. Superlativene er mange for toppmodellen til Dreame, og passer godt for deg med et større hjem, og gjerne med alle utfordringene en støvsuger kan møte på.


2. Roborock Qrevo Curv

Flexiarm, klarer høye terskler

Mangler såpefunksjon, høy pris

Roborock Qrevo Curv er en av de siste modellene, og imponerer både på vaskeresultat og innovative funksjoner. Den har de fleste av funksjonene til X40 Master, og for en ganske betydelig lavere pris. Roborock har nå gått over til to separate mopper i stedet for den vibrerende moppeplaten, noe som slår ut i bedre vaskeresultat. Den har også en todelt børste med et lite mellomrom, som gjør den bedre på tepper og dyrehår. Flexiarmen strekker seg ut til siden og tar mer smuss under lave møbler og hjørner, og det samme gjelder flexiarmen på en av moppene. Sugekapasiteten er på 18500Pa er blant markedets kraftigste i skrivende stund, og på tross av det er den relativt stillegående.

En av tingene som skiller Curv ut er at den kan krysse terskler på opp mot 30mm. Sett opp mot X40 Master er dette et veldig godt valg, men ønsker du å helintegrere støvsuger i vask- eller kjøkkeninnredning er X40 et bedre valg.


3. Roborock S8

God navigasjon, effektiv moppefunksjon, bra app

Krever litt manuelt arbeid fra bruker

En rimeligere modell fra Roborock med kun lading i basestasjon. Det kommer med sine ulemper men også mange fordeler. Basestasjonene kan være plassdominerende, og før du kommer opp i de dyreste modellene er det fremdeles litt manuelt arbeid. S8 bygger lite i høyden og kan plasseres under innredning slik at den ikke er synlig. Med en sugeevne på 6000Pa er den fremdeles kapabel til å rengjøre bra, og på denne modellen er det to børster som gir bedre opptak av smuss, spesielt på tepper. Moppeplaten vibrerer, har hevefunksjon og den tåler bruk av såpe, noe som hever ytelsen betydelig. Listetopperen X40 er mer energieffektiv med et batteri på 6400amp, mens S8 har 5200 og kan jobbe kontinuerlig i 3 timer.

Her får du noen av de beste funksjonene i selve støvsugeren men uten automatisk basestasjon. En god allrounder som passer de fleste.


4. Neatsvor X650 Pro

Neatsvor X650 Pro

Neatsvor

kr 6 490

Mopper og støvsuger samtidig, bra med tilbehør, budsjettvennlig

Bråker litt på høyeste nivå, krever mer manuelt arbeid av bruker

Neatsvor X650 Pro er på mange måter lik S8, og har blant annet kun ladestasjon, 6000Pa sugekraft, moppefunksjon og en batteritid på 3 timer. Den styres gjennom Smart Life-appen, som gir tilgang til flere rengjøringsmetoder, justering av sugekraft, samt opprettelse av No-Go- og No-Mop-soner. S8 har separat vann og støvbeholder, og er nok individuelt hva du foretrekker, men av erfaring har Roborock bedre fremkommelighet når kun støvbeholder er installert. Denne modellen har ikke vibrerende moppefunksjon, men Neatsvor er et norskeid selskap med norsk kundesupport og lager, som kan være et pluss.

En prisvennlig allrounder som passer best I et hjem uten for mye tepper.


5. Xiaomi Robot Vacuum X10

Rask å sette opp, god navigasjon og prisvennlig

Ikke den beste på tepper

Xiaomi er svært lik Roborock sine robotstøvsugere, noe du ser på både identiske designdetaljer og layout i appene. Ikke så rart siden den første roboten fra Xiaomi ble produsert av Roborock. LDS-navigeringssystemet både tegner opp planløsning og navigerer denne på en god måte, den har god batteritid og en dockingstasjon som samler opp støvet i en pose. Vannet til mopping fyller du på selv i en egen beholder på maskinen. Moppen beveger seg ikke som på de mer avanserte modellene, så her begrenser det seg litt på flekkfjerning. Sugekapasiteten er på 4000Pa, så dette er en budsjettmodell for deg som har et hjem uten for mye tepper eller dyrehår.


I mitt relativt enkle hjem er alle lys smarte og tidsstyrt, evt. fra tlf/fysiske knapper/Google nest Hub. Vaskeroboten starter med en kommando til Google Hub, lyd sendes trådløst via AirPlay til forsterker, TV og streaming i stue styres fra Apple TV eller via Samsung Tize'n på soverommet, frokostkaffen lages fra tlf til kaffemaskinen, plenroboten har wifi ute gjennom Netgear nettverksutvider, og alt kontrolleres via mesh system. Jeg kan smarthus! I tillegg har jeg god basiskunnskap gjennom min bachelor i IT- og informasjonssystemer, leser alltid bruksanvisninger, er glad i testing og utprøving av teknologi, og forståelse for hvilke produkter som kan forenkle (eller komplisere!) hverdagen. Jeg anbefaler aldri noe jeg ikke har prøvd ut selv, eller satt meg godt inn i, og det er viktig at pris/egenskaper gir god verdi for forbruker.

Annonse
Annonse