Prisjakt

Terondo

Ble med 2011-11-03
5
Bidrag
1
Nyttige stemmer
Venus Optics Laowa 105/2.0 STF for Sony E
Full Star 1
5
(1)
T
Terondo
5 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år siden

Dette er ekstremt skarp optikk. Selv vidåpen er dette feilfritt. Helt enestående til denne prisen. Og med to blendere, lykkes de i å få en helt nydelig kremet bokeh, som overgår det meste. Baugen er at dette er 100% mekanisk. Så her må man være god å fokusere selv, men er man det, får man en bildekvalitet og dybde som er helt fantastisk! Anbefaler på det sterkeste, for de som ønsker noe utenom det vanlige.

Sony FE 55/1.8 ZA Sonnar T*
Full Star 1
5
(13)
9 864 ,-
T
Terondo
5 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år siden

Meget godt håndtverk fra Carl Zeiss. Byggekvaliteten er utsøkt, med en metallkropp og svært behagelig fokusring, er det lite som vitner om tilfeldigheter rundt konstruksjonen. Det er i tillegg svært skarpt, selv vidåpent på f/1.8. Størrelsen er også et kraftig pluss. For, selv om man kanskje kan tenke seg noe raskere, som f.eks. noe med f/1.4 blender, blir det da mye større og tyngre. Dette er fasinerende kompakt og lett. Kan vanskelig anbefale noe i område 45-55mm mer enn dette. Prisen forsvares nok av byggekvalitet og optiske prestandaer. Mye bedre enn dette blir det ikke. Noe bedre finnes, men forvent i så fall at det både er større/tyngre, og også mye dyrere.

DALI Rubicon 2
Full Star 1
5
(1)
22 496 ,-
T
Terondo
5 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år siden

Helt enestående lyd. Dette er lydkvalitet som er få forunt. Foruten det dypeste dype, spiller rubicon 2 svært godt i hele registeret. Med en bredde som virker å aldri ende føler man at man hører på lydkilder av en vesentlig større størrelse, og ikke minst noe som har mer enn en vanlig softdome tweeter. Hørte de opp mot tilsvarende prisklasse fra Bowers & Wilkins, som jeg normalt mener er høyoppløst og åpne. De føltes som de spilte inne i en boks, etter å ha lyttet til disse DALI'ene. DALI spiller mesterlig transparant, og med teknologien som ligger i wooferen, spiller de utrolig presist i mellomtone/bass. Her er det bare å ta av seg hatten for DALI, for dette er et mesterverk. Eneste jeg har å trekke de på er at de krever noe luft bak, for å ikke bli for platt i bassen. De passer nok heller ikke til de aller største rom. Da blir nok bunnen for fraværende. Men i en normal stue, spiller de fabelaktig godt.

Dynavoice Definition DF-8
Full Star 1
5
(16)
6 990 ,-
T
Terondo
5 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Endret 8 år siden

Velspillende presise høyttalere verdt hver krone. De fyller alene selv store rom med hele lydbildet. Ren og crisp diskant, trolig mye på grunn av oppdelingen i softdome og bånddiskant. Varm og tung bass som absolutt ikke trenger assistanse fra en subwoofer. Jeg driver mine med en Yamaha A-S701 og har mer enn nok kraft. Etter innspilling spiller jeg de helt flat på forsterkeren (Pure Direct), med +2 på filterjusteringen på høyttalerne, for å crispe diskanten litt ekstra. Jeg kjører de uten plugger i bakre bassrefleks. De spiller da med vesentlig mer trykk i bassen. Mine står på superspikes og rundt 40 cm fra veggen. Om det skal trekkes for noe, må det være at designet nok kunne vært mer moderne, men jeg bytter med glede designet for bedre lydkvalitet. Skal man ha både og, må man uten tvil opp i pris, trolig over det doble.

Surround
T
Terondo
5 anmeldelser
UtmerketEndret 9 år siden

Meget fornøyd med totalpakken surround leverte. Til tross for at produktene jeg ønsket ikke var i en definert pakke, var selger behjelpelig med å både anbefale produkter som fungerte bra sammen, og å gi meg en pakkepris på det hele. Normalt forholder jeg meg til nettbutikker som de er, og handler gjennom denne, men i dette tilfellet fungerte det også såpass bra via e-postkorrespondansen med selger at jeg gjennomførte hele handelen på den måten. Både rask svar tilbake, og gode svar på det jeg lurte på. Varene ble levert som avtalt, uten noe problemer. Kan varmt anbefale surround.no