Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Toppliste: Beste robotstøvsuger med moppfunksjon

20. november 2024

Uansett om du har en travel hverdag, bor i en liten leilighet eller et stort hus, nylig fått kjæledyr, eller bare ønsker en robot som støvsuger og mopper for deg, finner du et alternativ for deg i denne listen. Alle modellene på listen har selvtømmende basestasjon, fordi det gir bedre driftstid enn modeller med kun ladestasjon. Premiummodellene har lengst helautomatisk driftstid uten vedlikehold, mens de mer prisvennlige modellene krever at du må utføre noe småoppgaver selv. Har du kjæledyr, barneleker eller ledninger på gulvet, anbefaler jeg i tillegg at du kjøper en modell som spesifikt håndterer dette for økt automatisering. Her er mine anbefalinger av markedets beste robotstøvsugere med moppfunksjon!

1. Roborock S8 MaxV Ultra

Utvidet børste for bedre vasking av hjørner, varmtvannsvask

Relativt høy pris, dockingstasjonen krever poser

Listens toppvalg! Roborock har oppgradert S8-serien, og S8 MaxV Ultra kommer med et kraftig duo-skrubbesystem som med lange børster rengjør bra i hjørner. Ved overgang til tepper løftes moppen opp 2 cm for å unngå at urenheter og kluss. Med en intelligent stemmekontroll kan du også be roboten om å for eksempel kun vaske kjøkkenet.

Ladestasjonen tørker moppene og har stor vannkapasitet. S8 MaxV Ultra har listens sterkeste sugekraft på hele 10 000 Pa, bruker varmt vann når den mopper, har en automatisk såpedispenser, intuitiv app, pent design og lang batteritid – som gjør den til et godt valg for deg med større hus og kjæledyr, tepper og barn, hvor god navigasjon og automatisering forsvarer prisen.


2. Dreame L20 Ultra

Såpedispenser, magnetfeste på mopp

Lavere sugekapasitet, høy i designet

Dreame fortsetter å lage bedre maskiner, og denne er inget unntak.

Som S8 UltraV har den automatisk støvtømmer, vasker moppen for deg, oppdager hindringer selv, løfter moppen og har en bevegelig skrubbefunksjon. I motsetning til Roborock sin moppeplate har Dreame L20 to roterende mopper, som med bedre trykk mot underlaget skal gi et bedre vaskeresultat.

Den har lys for å finne veien i mørke omgivelser, god sugekapasitet på 7000Pa, kamera for å lettere kunne oppdage hindringer, og har en god gummirulle som gjør at hår ikke setter seg fast – som også også gjør den mer stillegående.

L20 har noe mer vedlikeholdsarbeid enn MaxV Ultra, er relativt høy med sine 10.8cm som vil gjøre at den ikke når til under lave møbler, og kan ikke heve moppene med mer enn 1cm, som er halvparten av det MaxV klarer.

Med sitt stilrene design kan L20 passe hos deg som ikke har mulighet til å gjemme den bort, og ikke har behov for de få, små funksjonene som skiller den fra topplistens beste.


3. Roborock Q5 Pro+

Mye for pengene, god byggekvalitet, høy score på ulike underlag

Mangler vibrasjon på mopp, ikke perfekt på å unngå hindringer, 5500Pa

Roborock har en intuitiv og velprøvd app, og dette er et godt budsjett-alternativ i denne testen.

O5 Pro+ leverer svært gode resultater på ulike underlag. Den bruker LDS lasernavigering (samme som du finner hos MaxV Ultra), håndterer hjørner, er rask, tømmer seg selv og alt til en veldig hyggelig pris.

Byggekvaliteten er god og den vasker godt, men den mangler skrubbefunskjonen som du finner på modellene i øvre prisklasse. Den renser heller ikke moppene selv. Hvis du ikke har problemer med å skrubbe vekk de vanskeligste flekkene manuelt, og har mulighet til å vaske moppene selv, så leverer Q5 Pro+ mye for pengene til en tredjedel av toppmodellens pris.

Denne er et god valg for deg som har du mindre smussutfordinger, lite leker eller ledninger på gulvet, og ikke ønsker å betale for funksjoner du ikke har bruk for.


4. Dreame L10s Ultra

Selvtømmende, vasker moppene, god byggekvalitet

Krever poser, ingen vanntank

L10s Ultra deler mange likheter med storebroren L20, men har i stedet for 7000Pa i sugekapasistet kun 5300, som igjen er halvparten av listens toppvalg. Den har 30min kortere kjøretid og skal klare seg uten tømming av støvkammeret i opp mot 60 dager, mot L20 sine 75.

Dette var en toppmodell når den var helt ny på markedet, og har bl.a. føning av mopper når de ikke er i bruk, egen beholder for såpe, skrubbefunksjon, mopper som løfter seg, og god navigering ved hjelp av kamera.

L10s har også mye til felles med Q5 Pro+, men her får du hakket mer automatiske funksjoner. Skrubbefunksjonen gir et bedre vaskeresultat, og har du vanskelige dørkarmer i hjemmet vil løfting av moppene hjelpe maskinen til å komme smidigere over. Verdt å bemerke: L10s fukter moppene i dockingstasjonen, mens Q5 Pro+ har en liten vanntank over moppen. Det betyr at når Dreame skal vaske et større areal, vil den returnere relativt ofte til dockingstasjonen og dermed bruke lenger tid på å fullføre.


5. iRobot Roomba Combo j7+

Egen funksjon for kjæledyr, god sensor for hindringer

Lavere sugeeffekt, mindre batteritid enn sammenlignbare modeller

Som andre modeller i samme prisklasse har j7+ egen sensor for hindringer, samt lys og kamera. Basestasjonen er noe mindre enn f.eks Dreame L20, og blir litt mindre dominerende i romemt. Den har en egen funksjon kalt Dirt Detect Technology, som oppdager områder med mer smuss og øker sugekraften der det trengs. iRobot garanterer også at den skal unngå uheldige overraskelser fra kjæledyr.

j7+ har i tillegg muligheten til å løfte bort moppen med en egen arm, som vil fungere enda bedre på et langhåret teppe sammenlignet med modellene som heiser opp moppen under seg.

j7+ støvsuger seg ferdig først for så å vaske, mens andre modeller gjør dette samtidig eller om hverandre (og senker dermed rengjøringstiden). Selv om det er en logisk rekkefølge for vasking bør det tas i betraktning for større hjem, da det vil senke effektiviteten på batteritiden.

Denne maskinen med sine spesifikke lovnader med tanke på kjæledyr passer kanskje best i et hjem hvor det er flere kjæledyr eller en valp som ikke er helt husren enda.


I mitt relativt enkle hjem er alle lys smarte og tidsstyrt, evt. fra tlf/fysiske knapper/Google nest Hub. Vaskeroboten starter med en kommando til Google Hub, lyd sendes trådløst via AirPlay til forsterker, TV og streaming i stue styres fra Apple TV eller via Samsung Tize'n på soverommet, frokostkaffen lages fra tlf til kaffemaskinen, plenroboten har wifi ute gjennom Netgear nettverksutvider, og alt kontrolleres via mesh system. Jeg kan smarthus! I tillegg har jeg god basiskunnskap gjennom min bachelor i IT- og informasjonssystemer, leser alltid bruksanvisninger, er glad i testing og utprøving av teknologi, og forståelse for hvilke produkter som kan forenkle (eller komplisere!) hverdagen. Jeg anbefaler aldri noe jeg ikke har prøvd ut selv, eller satt meg godt inn i, og det er viktig at pris/egenskaper gir god verdi for forbruker.

Annonse
Annonse